LA CLAU

¡Cremi la taula de Catalunya!

El PP forçarà al Congrés una votació sobre el diàleg. Els seus objectius: que Pedro Sánchez es mulli, que els taronges es posin vermells i que Vox entengui qui mana. I si es cremen els ponts, millor que millor

1
Es llegeix en minuts
Cayetana Álvarez de Toledo.

Cayetana Álvarez de Toledo.

Atents. Qui avisa no és traïdora. Torna el debat sobre Catalunya segurament en la seva pitjor versió: la piròmana. La setmana que ve el Congrés dels Diputats acollirà una votació impulsada per la popular Cayetana Álvarez de Toledo per intentar que la taula del diàleg, aquesta que al seu dia van impulsar el PSOE i ERC, cremi en flames. 

La crispació que no deixa d’engreixar arran de la gestió de la Covid-19 ja no és suficient. És obvi que centrar energies en l’anomenada Comissió de reconstrucció d’una Espanya devastada per coronavirus avorreix una part de ses senyories. ¡Més fusta a la foguera política! ¿I hi ha una cosa que cremi millor que una taula... per dialogar? Res. A la pira amb ella, si pot ser abans que torni a ser convocada.

En aquesta tesi s’han de moure els populars: que es vegi clarament quines intencions tenen els socialistes en aquest assumpte i, que de passada, es posin vermells els taronges, aquells mateixos que han estat avalant Pedro  Sánchez, el que vol reactivar aquest fòrum sobre Catalunya a l’estiu. 

Notícies relacionades

Serà un debat fogós, sens dubte. Els llumins estan preparats i es lluiran en una votació parlamentària conseqüència d’una moció... Força dura. «Frau polític». «Mentida legal». «Desfalc de la sobirania nacional». Esdeveniment amb format d’una «trobada internacional» amb «delinqüents convictes». Vegin-se i jutgi cadascú alguns dels qualificatius que Álvarez de Toledo i els seus li dediquen a la taula de Catalunya, aquesta que amb prou feines ha mantingut alguna reunió d’arrencada més protocol·lària que pràctica. Almenys de moment.

Però això és igual. L’important és mirar de fulminar retòricament la taula i que tant Cs com Vox vegin, i prenguin nota, que aquesta iniciativa l’ha pres un PP que intenta (¡una altra vegada!) buscar el centre, o això diu, mentre disfruta en les seves constants escapades a l’extrem. Hi haurà espectacle, sens dubte. La CUP, en el mateix Ple, ensenyarà també el seu encenedor.