IDEES

La nostra veritable pàtria

Jérémy Clapin firma una pel·lícula d'animació que retrata com el cos marca el començament i el final del nostre viatge i evolució com a éssers humans

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp50886249 onbarcelona cartel poster pelicula donde esta mi cuerpo200609144714

zentauroepp50886249 onbarcelona cartel poster pelicula donde esta mi cuerpo200609144714

De vegades donem per fet la naturalesa de la nostra existència. No ens parem a admirar la bellesa i el miracle de les coses més bàsiques de la nostra naturalesa. Normalitzem la màgia d’existir, de ser aquí i de ser-ne conscients. Ens acostumem al prodigi de poder formar part del món i interactuar amb la nostra realitat. I, d’aquesta manera, deixem de meravellar-nos per les petites coses. Deixem, per exemple, d’observar embadalits el funcionament de la tecnologia imperfecta d’un cos gràcies al qual existim; ens acull, i ens permet formar part del món i i ens ensenya a fer-ho.

Notícies relacionades

‘¿Dónde está mi cuerpo?’ (‘J’ai perdu mon corps’) és una pel·lícula d’animació de Jérémy Clapin, de la qual podem disfrutar ara a Netflix, i la qual us animo encaridament que vegeu. En aquesta, Clapin ens parla de moltes coses, com la naturalesa complexa i emocional de l’enteniment mitjançant l’inevitable fenomen d’habitar un cos. I aquest cos, que canvia, creix, muta amb el pas del temps i com va passant la vida, ens pertany tant com nosaltres li pertanyem. Marca el començament i el final del nostre viatge i evolució com a éssers humans. El cos de vegades recorda coses que l’ànima oblida, ens lliga a l’entorn, baixa a terra el nostre vagar pel món i l’aventura de conèixer-nos a nosaltres mateixos. I ho fa en silenci, escrivint la subversiva simfonia de la nostra història, sempre nostra, sempre incompleta, íntima i intransferible.

El cos és el veritable testimoni de les nostres vides, dels camins caminats, dels perills enfrontats. Ens omplim de cicatrius, d’arrugues, de lesions, d’estries, d’alegria i de dolor. El cos és confident de la nostra història, reflectint part del viatge, mentre dona empara a les experiències més profundes i vulnerables que preferim no compartir amb els altres. Ens ajuda a digerir el dolor i el pes de l’existència humana. Tot cos és un viatge, i com a tal, és bonic per dret propi. Tot viatge és una aventura, i la promesa d’un destí que reclamem amb cada batec. I aquest destí és la nostra inqüestionable i veritable pàtria.

Temes:

Animació