DUES MIRADES

Dos bàndols

El tancament de la planta de Nissan a Barcelona ha servit per carregar contra Sánchez i encaixar, amb calçador, fílies i fòbies ideològiques

1
Es llegeix en minuts
Trabajadores de Nissan protestan por el cierre de la planta de la Zona Franca, ante un concesionario de la marca en Granollers, el 29 de mayo.

Trabajadores de Nissan protestan por el cierre de la planta de la Zona Franca, ante un concesionario de la marca en Granollers, el 29 de mayo. / GETTY IMAGES / DAVID RAMOS

Tan aviat com Nissan va confirmar que tancava les seves fàbriques catalanesCarles Puigdemont va escriure a Twitter: «El tancament de Nissan és un cop molt dur per a milers de famílies i negocis, per al país sencer. @sanchezcastejon va creure que ho resolia amb una conversa a Davos. I se’n vantava. Sembla evident que l’interès que va posar a combatre l’1 d’octubre no el va posar a salvar Nissan». 

Notícies relacionades

Santiago Abascal (Vox) va tuitejar: «El Govern no va escoltar els treballadors, igual que tampoc van escoltar els agricultors de la taronja. Avui en veiem les conseqüències: 500 possibles acomiadaments a Alcoa que se sumen als més de 3.000 directes a Nissan. Ells prefereixen la propaganda ecològica a la realitat dels espanyols».

Ni Pedro Sánchez era president quan l’1-O ni el tancament de Nissan té res a veure amb l’ecologia. Dos tuits i el mateix esquema: suport als treballadors, càrrega contra Sánchez i encaix, amb calçador, de les fílies i les fòbies ideològiques. El cert és que tant el Govern com la Generalitat han provat d’evitar el tancament i tots dos són compromesos en la recerca de solucions. Llum i ombra. Veritat o mentida. Aquest és l’únic bàndol.