DUES MIRADES

Inquietant

No fa falta ser un analista informat per entendre que la relació entre el Govern i la Guàrdia Civil és delicada

1
Es llegeix en minuts
marlaskaok

marlaskaok

A algú li interessa que el conflicte entre Fernando Grande-Marlaska i Diego Pérez de los Cobos sigui també una confrontació entre el govern i la Guàrdia Civil. Tots aquests que han fixat el punt de mira en el ministre de l’Interior no parlen de desavinences personals o de falta de confiança, sinó que es remeten a l’honor, que és el pitjor que pot passar sempre, i més ara, en les circumstàncies que vivim.

Notícies relacionades

És un "gest d’honor" la dimissió innecessària i supèrflua del general Laurentino Ceña, el segon de l’institut armat, que, segons els seus subordinats, ha triat l’honra i no pas els barcos, un gest amb una gran prosopopeia patriòtica. I també ha triat aquest camí el Partit Popular, que ha fet un tuit explosiu, pràcticament colpista, absolutament al marge de l’esperit democràtic i certament molt inquietant. "Dale voz para que lo escuche Marlaska desde su casa", diuen, i adjunten al missatge un vídeo amb l’himne de la Guàrdia Civil i amb tot d’accions heroiques dels seus membres.

No cal ser un analista ben informat per entendre que la situació és delicada. Salta a la vista. Hi ha maniobres de les quals, ara per ara, no coneixem l’abast. Però són maniobres orquestrades en l’obscuritat.