LA CLAU

Tensió governamental per les rebaixes

Comerç es queixa que Sanitat posi al maig els peròs a una operació de l'estiu, sense conèixer el context sanitari. L'equip d'Illa prioritza la prevenció i hi ha topades, tot i que aquesta vegada hi haurà acord

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp46414280 rebajas190103121347

zentauroepp46414280 rebajas190103121347

Una part significativa de l’oposició recrimina constantment a Pedro Sánchez que allargui l’estat d’alarma perquè, sota aquest paraigua plenipotenciari, viu de luxe. O això diuen. Però la quantitat de decisions que l’Executiu ha d’adoptar per combatre la Covid-19 i no deixar-se aclaparar per un rellotge que, fins que no neixi una vacuna, corre en contra seu, té les seves conseqüències. I no sempre les que es volen.

Els debats, o tensions o fins i tot bronques (segons la jornada) entre departaments ministerials existeixen. El pols és constant entre els que tenen la gran responsabilitat de contenir un virus endimoniat i desconegut, que ha estat a punt de posar en perill la nostra sanitat –ferida per successives retallades– i els que estan cridats a evitar la ruïna econòmica del país. Quadrar aquest cercle provoca topades.

Notícies relacionades

L’última, segons admeten amb cert esforç fonts governamentals, entre les àrees d’Indústria i Comerç i Sanitat a causa de les reconsagrades rebaixes: a Reyes Maroto i al seu equip no els ha agradat gens que una ordre recent del departament de Salvador Illa apunti, entre altres coses, que les rebaixes seran limitades a les seus comercials, havent-se de circumscriure’s fonamentalment a la vida ‘online’.

«¡Però a què ve aquest anunci al maig si queda un mes i mig per a les rebaixes!», exclamava empipat algun membre de l’Executiu aquest dimarts.  Recordava que es desconeix quina serà llavors la conjuntura sanitària i, a més, que la majoria del petit comerç, el que corre més risc de ser devorat per la crisi, no té capacitat de venda a internet.... Sanitat, complint la seva obligació fonamental i seguint el far que diàriament encenen els seus experts, pensa a prevenir per evitar en la mesura possible haver de tornar a curar. Aquesta vegada la topada es podrà solucionar, segons apunten les fonts consultades: quan es reguli al detall la fase 1, s’obrirà la porta a les rebaixes si hi ha distància social i no hi ha aglomeracions.