LA CLAU

¡Quin negoci!

El dríbling d'Arrimadas ha deixat Casado amb la mà ridículament aixecada després de fingir clavar-li una bufetada a Sánchez. Cs és qui treu profit de l'amenaça infructuosa de Casado, igual que el PNB a costa d'ERC

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp53331751 la presidenta de ciudadanos  in s arrimadas  a su llegada al200506100933

zentauroepp53331751 la presidenta de ciudadanos in s arrimadas a su llegada al200506100933 / Pool

Un corriment sorprenent ha fet estremir aquesta setmana l’espina dorsal política del país. Arrimadas semblava condemnada a servir de crossa del PP sota la incòmoda abraçada de la ultradreta. El llegat de Rivera: un futur irrellevant. L’inesperat gir centrista de Cs en la pròrroga de l’alarma permet que els taronges tornin a somiar amb la reobertura d’un passadís entre el PSOE i el PP. El múscul parlamentari de Cs és feble, però pot resultar molt atractiu per al poder econòmic, ansiós de ficar una falca en la coalició governamental d’esquerres. El diner té raons per sentir-se defraudat per Cs (ai, Rivera, cria corbs...), però les cartes venen com venen i la partida no s’atura.

La cultura popular bull de representacions del fiasco: el caçador caçat, el que va anar a buscar llana i va sortir esquilat... Casado no ha aconseguit consolidar la seva direcció al PP. El dríbling d’Arrimadas l’ha deixat amb la mà ridículament aixecada després de fingir clavar-li una bufetada a Sánchez. Arrimadas és qui ha tret profit de l’amenaça infructuosa de Casado, igual que ha fet el PNB a costa de la pressió d’ERC. ¡Quin negoci! Al PP encara busquen el lloc per on se’ls va colar la pilota. Gens bo per al líder.

Notícies relacionades

Sánchez ha eludit el parany. Però l’assistència d’Arrimadas podria estar més enverinada que la poma de la Blancaneus. Cs no té prou força parlamentària perquè el PSOE es pogués plantejar un canvi d’aliances. Iglesias ha fet comptes i ha agraït el recolzament de Cs, però en la reconstrucció i els Pressupostos no abundaran les zones d’intersecció. Sánchez haurà de continuar cuidant els seus socis preferents. Sense Esquerra, Sánchez perd pistonada, però la seva caiguda podria aixafar Esquerra. Una condemna mútua.

El corriment ha transfigurat els plans de situació i emplaçament. La pregunta del milió és si aquesta metamorfosi és conjuntural o persegueix conformar un mapa nou. Qui fixi avui una resposta unívoca s’equivoca o menteix, les dues possibilitats serpentejaran algun temps.