Al contraatac

Un país de contrastos

Multitud d'històries solidàries configuren el mirall on s'haurien de mirar, avergonyits, la mena de polítics que segueixen a la seva

1
Es llegeix en minuts
residenciaok

residenciaok

David Cabrero és director de la residència de gent gran San Jerónimo, a Estella. S’ha tancat amb tots els cuidadors per protegir els residents i junts han aconseguit que cap s’infectés. El toledà Ulises Mèrida és un gran dissenyador d’alta costura, tot i que fa setmanes que els seus tallers funcionen només per confeccionar mascaretes. Manuel Serrano és pilot d’Iberia, afectat per l’erto de la companyia, però voluntari a Madrid per volar a la Xina i transportar material sanitari. Francisco Narla també és pilot, però de Ryanair, gallec i a més escriptor; per això regala exemplars de la seva premiada obra ‘Laín, el bastardo’. A Barcelona, un altre escriptor, Jorge Carrión, autor de ‘Contra Amazon’, exerceix de bibliotecari ocasional per als seus veïns.

Notícies relacionades

També li ha picat el virus veïnal al malagueny José Enrique Sánchez; ja que es va suspendre el Festival de Cine, es dedica a organitzar projeccions per a la comunitat. Li serveix la paret d’un edifici, igual que a  Verónica Martínez, d’Irun, el seu fort són els vídeos familiars, però també molen. Estrella Pérez és viticultora a Fuentenebro, Burgos; com la majoria dels seus habitants són molt veterans, ella els fa la compra cada setmana. A Granada, un jove entusiasta que respon al nom Sergio Ruiz ha organitzat una flota de patinadors elèctrics per portar subministraments i medicaments als qui no poden sortir de casa.

Són històries triades gairebé a l’atzar, però reflecteixen el múscul civil i solidari que continua tenint aquest país. Però són, sobretot, el mirall on s’haurien de mirar, avergonyits, la mena de polítics que segueixen a la seva. I d’aquests els pitjors són aquells que al crit de «¡sense complexos!» han olorat sang –mai millor dit– i proven de convertir la tragèdia en oportunitat. S’adornen amb banderes de diferents colors i es proclamen patriotes del seu. I fem acudits amb algunes de les bestieses que diuen, però són molt perillosos. I perilloses. Més que el virus.