LA CLAU

Coses que despulla el virus

La pandèmia il·lumina amb tota cruesa algunes realitats: la fractura social a Catalunya, la impostura i els fanals polítics, els geriàtrics de la mort i la insolidaritat conspiranoica dels antivacunes

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp53289944 pol ayuso200502193734

zentauroepp53289944 pol ayuso200502193734 / JOSE LUIS ROCA

Un amic gadità i madrileny, o madrileny i gadità, només ell sap en quines proporcions exactes barreja la seva identitat i si aquest còctel té el mateix gust a l’estiu que a l’hivern, està indignat per la coreografia de masses organitzada per Ayuso, la presidenta madrilenya, en el tancament de l’hospital de campanya d’Ifema. ¿Per què no van a fer-se fotos als geriàtrics de la mort?, s’interroga aquest home bregat en la lluita sindical. És una pregunta retòrica: ell coneix la resposta.

Preguntes retòriques. Fa temps que s’han relaxat les veus conspiranoiques que sospiren per l’abolició de les vacunes. Negar-se a vacunar els teus fills sabent que els nens amb qui es creuaran sí que estan vacunats és pura insolidaritat avantatgista. ¿Saben com és el món que anhelen els antivacunes? Aquí el tenen.

Notícies relacionades

Catalunya exhibeix en tota la seva esplendor la seva fractura social. ¿Què s’ha trencat a Catalunya? L’independentisme nega que hi hagi relacions socials i familiars fetes malbé. Però la realitat és tossuda. Resulta impossible organitzar un concert plural del confinament promogut per l’Ajuntament de Barcelona per agrair i animar la ciutadania. El bloc independentista està trencat i les seves faccions preparen armes davant l’assalt final. Una d’aquestes, ERC, assaja una aliança alternativa amb el partit de Colau, l’alcaldessa de Barcelona. Anatema. Adeu, concert.

Pròrroga de l’alarma

Sánchez és hàbil sobre el tapet verd. Porta una ratxa increïble de victòries que semblaven perdudes per endavant. ¿Quant dura una ratxa? L’oposició intenta vetar una altra pròrroga de l’alarma Sánchez és un jugador de risc, però aquesta partida enclou poc perill. ¿Quin partit amb vocació real de govern forçarà l’aixecament de l’alarma sense una garantia total que no hi haurà més brots letals? Això, sense parlar de la Unió Europea. ¿Quines piruetes tolerarà Brussel·les, i quines no, si ha d’avalar la factura de la crisi? Preguntes retòriques.