ELS MOMENTS ÍNTIMS D'UN MITE

L'heroi inesperat

1
Es llegeix en minuts
rozas53143391 deportes  documental sobre andres iniesta200423192930

rozas53143391 deportes documental sobre andres iniesta200423192930

Rakuten TV estrena ’Andrés Iniesta, l’heroi inesperat’, un documental que recorre la carrera de l’Andrés  futbolista i els alts i baixos emocionals de l’ésser humà. Pare, fill, germà i marit. La seva faceta familiar mostrada amb naturalitat i bon gust a la seva llar o passejant pels carrers de Kobe, la tranquil·litat amb què passa els seus últims anys de futbolista i l’afecte que rep del respectuós aficionat japonès permeten conèixer el que hi ha darrere del futbolista que l’11 de juliol de 2010 va fer feliç un país sencer.

És un relat coral, construït des de les opinions de les persones més importants de la seva vida personal i professional en el qual el seu propi testimoni va creixent discretament fins a assolir els dos moments més potents.

Aquell viatge a la Masia

Abans d’arribar a ‘la nit més llarga’, Andrés avança que la separació de la seva família, amb 12 anys, per anar a la Masía tindria conseqüències, «tot aquest peatge l’he pagat a posteriori». La depressió que va patir, el 2009, explicada en primera persona quan va caure en un «pou sense fons» i a través d’Inma, la psicòloga que el va tractar, Pep Guardiola i especialment dels seus pares i la seva dona és on el documental assoleix el climax.

«¿Mama, puc dormir amb tu?» Amb 25 anys i sent ja un dels millors del món, mesos després de guanyar la Champions de Roma, la petició d’Andrés a la seva mare fa saltar totes les alarmes en la família. Una caiguda als inferns agreujada per la mort del seu amic Dani Jarque.

Aquells dos golassos

És un relat valent que ens porta a altres de recents de grans esportistes com Michael PhelpsTiger WoodsAlejandro Valverde o Alex Abrines.

La reconstrucció del gol de Sud-àfrica és un altre momentàs juntament amb el de Stamford Bridge, quan el relat coral apuja els decibels mentre la seva cama s’atura, com el temps, abans de colpejar la pilota a la xarxa.

Notícies relacionades

Apareix Leo Messi assenyalant que Andrés «és únic, tots els jugadors voldrien fer els gols que va fer ell». I és cert, ni tan sols ell ha firmat dos gols tan importants com aquells.

Emotiva cada intervenció d’Anna, tan discreta com important en el relat i en la vida d’Andrés, que encara continua manejant la seva vareta màgica al Japó.