Al contraatac

Covidiotes

¿No seria possible, a més de repartir mascaretes, distribuir morrions i camises de força?

1
Es llegeix en minuts
casadoegeamontserratpp

casadoegeamontserratpp

Preguntes en temps de confinament. Primera: ¿no seria bo repartir camises de força a més de guants? L’altra tard em va assaltar el dubte quan Toni Martínez, a ‘Todo por la radio’, provava d’explicar –que no és fàcil– l’atac cabalístic de Miquel Buch, a propòsit de les mascaretes enviades a Catalunya pel pèrfid i incompetent –que ho és, i bastant– Govern espanyol. «¡¡¡El 1714 no es toca!!!»

Sé que han passat ja uns dies, però escoltar la solemnitat del conseller tamisada en clau d’humor –amb referència als cuidadors de bojos que apareixien a ‘Mortadel·lo i Filemó’ quan un personatge perdia l’oremus– obre un món de possibilitats. Ho recomano.

Segona: ¿no resultaria també profilàctic distribuir morrions al costat de les mascaretes? El secretari general del PP, Teodoro García Egea, li enlletgeix a Pablo Iglesias que es commogués per ‘Excalibur’, el gos sacrificat fa sis anys en plena histèria per l’ebola, però no haver tingut ni un sol gest de dol amb els milers de morts pel coronavirus. Està vist que alguns debats són impossibles; millor el morrió. De les eutanàsies massives que Vox li atribueix a Pedro Sánchez ja ni parlem.

Notícies relacionades

Tercera: ¿no existiria cap model d’EPI, d’aquests que han mesquinejat els sanitaris, que impedeixi la propagació d’actituds tòxiques? Les notes intimidatòries i els insults a metges o caixeres de supermercat pressionant-los per a una mudança són del pitjor d’aquesta pandèmia, igual que l’apedregada a un autobús que transportava ancians d’una residència a l’altra. ‘Homo homini lupus est’ (’l’home és un llop per a l’home’); si Plaute ja va arribar a aquesta conclusió dos segles abans de Crist, no ens en podem sorprendre ara.

Última pregunta: ¿això significa que ens hem de resignar i acceptar com plaga bíblica a inútils i brunzits diversos? Per a res. Víctor Frankl ja ho va explicar en ‘L’home a la recerca de sentit’. Tenim una enorme capacitat per sobreposar-nos a les adversitats, siguin virus o ‘covidiotes’.