Dues mirades

Contagi

No és el mateix la urpada de l'ultraliberarisme que el bé comú. Quan l'eix nacional està inflamat, el social es debilita

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp52003643 200128092302

zentauroepp52003643 200128092302

Les últimes enquestes a Catalunya apunten a un enfortiment de l’independentisme al Parlament, però també a una certa tendència a la baixa en el recolzament a la independència. ¿Com casa un apunt amb l’altre? Si d’alguna cosa ha servit el procés és per ampliar i fortificar el vot en clau nacional.

¿És un drama? En certa manera, sí. La política té una incidència directa en les nostres vides. L’accés a una educació, sanitat i cures de qualitat està íntimament lligat a la gestió política. No és el mateix la urpada de l’ultraliberarisme que el bé comú. Quan l’eix nacional està inflamat, el social es debilita. L’‘austericidi’ de Mas va ser possible gràcies a aquesta equació. Només ara que socialistes i Comuns/UP han guanyat força, s’obre la possibilitat de pressupostos socials. Però no hi ha orgull en això. Al contrari. L’obsessió de Junqueras contra el PSC demostra el temor de veure’s ‘contaminat’. Va reiterar a Évole que el PSC havia aplaudit la presó dels presos. L’hemeroteca els desmenteix. Però s’ha de carregar contra els ‘altres’ per mantenir el vot nacional. Doncs sí, un drama per a l’esquerra.