Dues mirades

Contagi

Una multitud es va alçar a l'onada d'emoció fent-la més i més gran

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp52067610 people celebrate britain leaving the eu on brexit day in lon200131190552

zentauroepp52067610 people celebrate britain leaving the eu on brexit day in lon200131190552 / HENRY NICHOLLS

El ‘brexit’ ja és una realitat. Tot i que a la fi s’imposi la voluntat de minimitzar els danys a les economies britànica i europea, el trencament social és terrible. Una societat enfrontada en mil camps de batalla. Sens dubte, el més punyent és contemplar el devastador poder del discurs populista. Una majoria de ciutadans britànics han votat una opció que només portarà dificultats a les seves vides i ni tan sols han volgut informar-se de les seves conseqüències. Uns polítics irresponsables, que només pretenien agitar el ‘brexit’ per guanyar eleccions, van remoure les aigües.

Notícies relacionades

Sorprenentment, una multitud es va alçar a l’onada d’emoció fent-la més i més gran. La serietat de les dades va ser titllada de covardia. El pragmatisme, de traïció. El somni era més gran que tot això. De nou, una Gran Bretanya que clavava els seus peus en el passat imperial per recuperar el poder perdut. La fantasia és impossible. El pitjor és que si aquesta quimera passés, tampoc beneficiaria els votants del brexit.

Fa por el mecanisme emocional que ha portat al ‘brexit’. El seu poder de contagi pot convertir-se en el malson europeu del segle XXI.