Llibres de vell

Festa major cada diumenge

Si alguna cosa ens confina a casa, millor si tenim alguna cosa per llegir. Els qui pensem així freqüentem el Mercat de Sant Antoni els diumenges al matí

1
Es llegeix en minuts
pregon

pregon

Diumenge al matí. Em passejo pels llocs de llibres d’ocasió del Mercat de Sant Antoni. És l’últim dia de les festes del barri i hi ha més animació de la normal. Venedors de globus, famílies amb nens, gegants... Els geganters fan broma: si algú més els demana una foto li demanaran tres euros. Em trobo el meu admirat Pablo Martín Sánchez. A l’octubre publicarà una novel·la nova, m’explica. Està de mal humor: s’acaba d’adonar que hi ha una cosa mínima que ha de corregir. Fem broma sobre les manies dels novel·listes, que tots dos patim. Ve a la caça d’un llibre concret i fuig molt decidit. Sembla l’únic entre la gentada que sap on va.

Vagarejo feliç. Al cap i a la fi, és diumenge, fa sol, el ‘Gloria’ se n’ha anat i el retrovirus encara no arriba. No hem de patir per res i aquest és un bon motiu per comprar llibres. Un altre: si alguna cosa ens confina a casa, millor si tenim alguna cosa per llegir. Els qui pensem així freqüentem Sant Antoni.

Notícies relacionades

Practico els meus dos passatemps preferits: tafanejar entre piles de llibres i escoltar converses. Així, tinc notícia del gran desengany vital que afligeix un conegut traductor i crític. M’assabento de la proesa d’un cantautor i poeta en la superació d’una malaltia lletja. Assisteixo a l’entusiasme d’un autor novell que mostra la portada de la seva primera i imminent novel·la. M’identifico amb un lector que li explica al seu llibreter que en l’última ordenació de la seva biblioteca va trobar més de 20 llibres duplicats. Algú cita Virgili mentre algú altre busca un llibre de bars barcelonins per regalar a la seva nòvia argentina. Conec la trista notícia de la mort de Gemma Xifré, propietària de la llibreria Maldà del carrer Aribau, dissabte passat, que ens deixa desolats.

Trobo un d’aquests llibres que no puc deixar escapar i saludo Patricia Camiño, la presidenta del gremi de Llibreters de Vell de la ciutat, que m’explica com de bé ha anat el matí perquè és festa major. Me’n vaig a casa pensant que a Sant Antoni cada diumenge és una festa important. Almenys per a alguns.