Al contraatac

El tutor de Casado

El líder del PP admira tant Aznar que en les seves aparicions el que veiem és a un jove entre il·lusionat i desconcertat per estar sortint a la foto amb el seu gran guru

2
Es llegeix en minuts
undefined52007723 el presidente del partido popular  pablo casado  i  y el exp200128135440

undefined52007723 el presidente del partido popular pablo casado i y el exp200128135440 / Jesus Hellin

Pablo Casado ha tornat a fer-se una foto amb el seu padrí polític, José María Aznar, per a disgust de bona part del PP. Amb ell té una forta sintonia ideològica i personal. El problema és que Casado l’admira tant que en les seves aparicions el que veiem és a un jove entre il·lusionat i desconcertat per estar sortint a la foto amb el seu gran guru. Tots tenim clar que Aznar simbolitza una dreta dura davant, per exemple, els tons més grisencs de Rajoy. Per tant, organitzar un acte amb el que va ser president d’honor del partit, càrrec que va abandonar com a rebequeria perquè l’anterior equip de Gènova no li feia cas, ja és a dir molt. I si a més, enmig de la conferència Aznar, deixa anar un «el que ha de fer Pablo...», l’actual líder del PP queda reduït a la categoria d’alumne avantatjat, gairebé abduït per les afirmacions categòriques del seu tutor.

Un i altre han participat aquest dimarts en un acte sobre el «canvi de règim» que, segons la seva opinió, estem vivint a Espanya. En aquest context, Aznar ha dit: «El que ha de fer Pablo és confrontar amb el Govern com si Vox no existís i confrontar amb Vox com si el Govern no existís». Sobretot, el que ha de fer Pablo és obeir Aznar, perquè ja sabem com se les gasta quan el líder de torn del PP decideix no fer el que ell diu. Però, a més, el que li està recomanant el seu tutor és que tingui una personalitat política pròpia i idees, no estridències o estratègies curtterministes.

Notícies relacionades

Després, l’expresident ha tornat a advocar per la unitat de la dreta, com si n’hi hagués prou amb trucar al flautista d’Hamelín perquè tots els membres de Ciutadans i Vox es traslladin a Gènova. I per acabar, Aznar ha acusat el PSOE d’haver-se situat «al marge de la Constitució». Home, sembla més propi d’altres règims això de presentar el partit que t’ha guanyat les eleccions com un usurpador, pràcticament antisistema i gairebé delictiu. O jo o el caos. I la veritat, de moment, per molts errors que estigui cometent el Govern de Pedro Sánchez, entre poc i massa.

En tot cas, segons la meva opinió, podria ser interessant per a Casado, abans de posar-se a confrontar amb ningú, treballar perquè tots percebem en ell un lideratge clar i, sens dubte, sense tuteles aparents. Referent a això, he de dir que Rajoy s’està comportant com un senyor. El van tractar com un empestat, va acudir a fer mítings quan el trucaven i pensava que podia sumar i s’està dedicant a parlar del seu llibre. El PP és aquest partit en el qual ara es juga per l’aznarisme, fins i tot recuperant persones com Miguel Ángel Rodríguez, perquè sembla que això és «el que ha de fer Pablo».