DUES MIRADES

Fora de joc

El VAR em recorda aquesta JEC que es revesteix de màxima autoritat quan no deixa de ser un despatx provisional

1
Es llegeix en minuts
torraok

torraok

Una de les crítiques més habituals sobre la utilització del VAR és que desvirtua el sentit del joc, sobretot en els casos del fora de joc. Ja s’ha desdibuixat el concepte d’"estar en línia", perquè per fer complir la llei ara es tracen, a posteriori, uns segments horitzontals que poden arribar a calibrar, fins a l’essència del mil·límetre, la suposada posició avançada d’un jugador.

Notícies relacionades

¿S’hauria xiulat un determinat fora de joc sense els instruments òptics?  No. ¿Fins a quin punt la hipotètica perfecció tècnica és fidel a l’esperit de la norma? La desdibuixa, la perverteix. Es certifica la sanció, però sempre queda la sensació que no es tracta d’acreditar el que és real sinó d’impostar la realitat perquè s’adeqüi a una voluntat anterior de punició. Ja sabien que s’havia de sancionar i el VAR permet la distorsió.

Em fan pensar en tribunals i en instruments administratius com aquesta JEC que ara es revesteix de màxima autoritat quan no deixa de ser un despatx provisional. Evitar el debat polític i el respecte a la dissidència a partir d’apreciacions que es fan servir quan els va bé per dinamitar el joc democràtic. No admeten que uns altres arbitrin el partit. Ho han de fer ells.