ANÀLISI

Bromes, les justes

2
Es llegeix en minuts
jdomenech51536269 30 12 2019 abelardo fern ndez  presentado como entrenador de200102214040

jdomenech51536269 30 12 2019 abelardo fern ndez presentado como entrenador de200102214040 / RCDESPANYOL

Per si tenia poc picant el derbi barceloní de dissabte entre l’Espanyol i el FC Barcelona aquest any, amb l’un tancant la taula classificatòria i l’altre liderant-la, va el responsable de xarxes socials del Barça i fa un tuit a dos dies per al partit recordant el passat blaugrana del nou entrenador de l’Espanyol, Abelardo.

La primera reacció a la «picada d’ullet» ha arribat des d’un compte paròdia d’Ernesto Valverde, @valverdismoCdA que va escriure veloç: «Jo millor callo».

El club periquito no ho ha encaixat amb el mateix tarannà, i ha respost amb un vídeo sota el titular de «Valverde, entrenador del FC Barcelona amb passat periquito» seguit d’una emoticona en forma de picada d’ullet.

Festival de l’humor tuitaire per a un partit massa calent en els últims anys, que en ocasions han sobrepassat els límits del permissible per part d’alguns sectors de la grada. Si el bon rotllo entre els dos clubs a través de les seves xarxes serveix perquè les picades d’ullet s’estenguin a la grada en forma de sana rivalitat esportiva, benvinguda sigui la iniciativa dels ‘community managers’.

Aquesta vegada a Cornellà-el Prat no estan d’humor per fer broma. Ni per al seu nou entrenador amb passat, sentiment i mitja vida blaugrana. Abelardo ha acceptat un repte que se sembla gairebé impossible, amb un contracte a sis mesos i com el tercer tècnic en quatre mesos en ocupar aquesta banqueta.

També semblava impossible salvar el Deportivo Alavés quan fa dos anys i un mes era a la cua amb sis punts després de 13 jornades de Lliga, a sis de la salvació, i es va presentar a Vitòria l’excentral blaugrana. No només el va salvar sinó que el va deixar, any i mig després, a tres punts de llocs europeus. Una gesta notable.

Un partit per motivar

Al calendari no hi ha cap partit millor per motivar i aixecar l’ànim de plantilla i l’afició periquita que el de dissabte. Ni cap ocasió per a un debut més especial per al seu entrenador. Passat d’Abelardo al marge, fins al gener del 2019, quan el Barça va guanyar a Getafe el partit postaturada nadalenca, la indigestió era preocupant per als culers quan tocava tornar a la gespa al gener.

Fins l’any passat, al Barça se li indigestaven els partits després de l’aturada de desembre

El Barça va penar la seva tornada postvacacional durant quatre anys, amb menció especial per al famós partit d’Anoeta el 4 de gener del 2015 amb Luis Enrique a la banqueta acompanyat de Messi i Neymar, ¿qui no recorda aquell episodi que va acabar sent un punt d’inflexió en la temporada del triplet?

Notícies relacionades

Justo un any després va empatar a zero, precisament contra l’Espanyol, i els dos anys posteriors, aquesta vegada a la Copa, van ser incapaços de guanyar ni a Vigo ni a Bilbao.

Les baixes amb què el Barça afronta aquest partit postnadalenc, juntament amb el viatge imminent a l’Aràbia Saudita per intentar aconseguir el primer títol del 2020 en el seu nou format, la Supercopa d’Espanya, li donen a aquest derbi un caràcter especial. Poca broma.