Dues mirades

El malson de JxCat

Els focus de l'actualitat il·luminen les negociacions d'ERC i l''univers JxCat' porta malament no ser el centre de l'independentisme

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp47986556 el president de la generalitat  quim torra  amb el president190502163622

zentauroepp47986556 el president de la generalitat quim torra amb el president190502163622

Els focus de l’actualitat il·luminen les negociacions d’ERC, mentre una incòmoda ombra plana sobre JxCat. És cert que la recollida de l’acta de Puigdemont com a europarlamentari els ha donat un moment d’alegria, però l’instant té molt de foc d’artifici. De fet, ja fa molt que l’home de Waterloo marca una política d’esclat de llum i color. Tan efectista com efímera. L’‘univers JxCat’ porta malament no ser el centre de l’independentisme. N’hi ha prou de sortir a tertúlies i tribunes per veure com es remouen els seus agitadors habituals. A més d’un fòrum, els d’ERC han passat a ser «aquesta gent», quan no una cosa pitjor. Plouen les acusacions de traïció, tot i que hi ha sequera de propostes alternatives. Tot menys reconèixer que no hi ha més pla que agafar-se al pot de les essències, exhibir menyspreus i donar-se cops de cap contra el mur de la inutilitat.

Davant de qualsevol somni ideològic només hi ha dues opcions. Pactar amb la realitat i anar treballant per aconseguir-ho o agafar-se a l’èpica de la utopia. De la primera neixen els acords socials majoritaris i sòlids. De la segona, els malsons.