DUES MIRADES

1
Es llegeix en minuts
chileok

chileok

Guiomar Rovira, una pensadora i activista catalana, professora a Mèxic, parlava recentment de Las Tesis i d’‘Un violador en tu camino’,la cançó reivindicativa i la coreografia que s’han fet virals, un himne feminista que s’ha convertit en una mòbil iconografia a tot el món. Ho feia en el marc d’un debat sobre el lideratge a la Butaca Casademont, un espai de reflexió a Girona. Rovira posava el moviment xilè com a exemple d’un «acte corporal que deixa memòria». És a dir, de la importància de la implicació activa (íntima i alhora compartida), de la presència al carrer.

Notícies relacionades

En el mateix debat, la filòsofa Marina Garcés també comentava el fenomen de Las Tesis i defensava el que ella qualifica, a Ciutat Princesa, com «l’espai del compromís» en contra de «l’esfera de representació. Garcés analitzava el fet de «posar el cos per lliurar-se d’una relació de domini», per accedir a «la capacitat d’afectar i de deixar-nos afectar».

Més enllà de les anàlisis i de l’observació de la realitat, hi ha la voluntat d’implicar-s’hi,d’actuar des del marge per desafiar la mirada del poder. Sense pureses, sense maximalismes. Amb el cos.