La foguera

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp51243786 soc clima191206180404

zentauroepp51243786 soc clima191206180404 / DAVID CASTRO

A l’actor Chris Pratt li va caure una de ben grossa perquè posava amb una ampolla de plàstic a la mà. El plàstic va poder més que els seus músculs pectorals i va acabar demanant perdó entre llàgrimes per purgar els seus pecats. No m’havia adonat fins aleshores que Errejón, per exemple, sempre apareix amb una ampolla de càmping a la taula quan li fan una entrevista. No havia caigut que el postureig sense plàstic d’un sol ús és la nova carta de protecció del joc Magic de la correcció política. Anotat doncs: res de plàstic quan em facin una entrevista, tot i que cada vegada que vaig al supermercat omplo el carro d’envasos que anirà a parar al contenidor groc i del qual només podrà ser reciclat entre el 30 i el 40%.

Notícies relacionades

La Llei Beatus estableix que l’abast social de tot moviment important serà desactivat pels seus integristes, que introduiran l’element religiós i vigilaran neuròticament la conducta dels seus membres fins a expulsar tots els que tinguin cert contingut de matèria grisa cerebral. M’ho acabo d’inventar, però veureu com serveix per a qualsevol moviment gran. En l’ecologisme ho estem veient: el planeta suplica un canvi de model de producció i de consum, és a dir, reclama un moviment transversal, i mentrestant els esquadrons de fanàtics vigilen fins al plàstic d’una foto de lluïment personal i proclamen que la croada passa perquè cadascun de nosaltres netegi, no el planeta, sinó els seus pecats.

Mentre ens dissolem en baralles per la puresa, l’elit empresarial i política organitza aquesta cimera inútil i aparatosa a Madrid, mentre continuen saltant-se els protocols de Kyoto. Les elèctriques capitanegen el patrocini i porten Greta Thunberg amb cotxe elèctric. Pobra petita: utilitzada per una elit incapaç de trepitjar el fre de l’economia global, per solaçar les masses. Li aplaudeixen la bronca en un ritual de neteja d’imatge col·lectiva, de purificació postureica, tan estèril com fotre-li la bronca a Chris Pratt.