El 25-N

Em comprometo

1
Es llegeix en minuts
undefined51086112 graf6848   vila  25 11 2019   performance en la plaza del me191125134909

undefined51086112 graf6848 vila 25 11 2019 performance en la plaza del me191125134909 / RAUL SANCHIDRIAN

Em comprometo a revisar el meu vocabulari, a no jutjar altres dones pel seu aspecte físic, a assenyalar els comportaments masclistes en la meva vida quotidiana. Em comprometo a defensar la vulnerabilitat, en homes i dones, com una trinxera de resistència. Em comprometo a no amagar les meves emocions i a exposar-me sempre que sigui necessari, i a fer cas omís de les crítiques d’aquells que ens ridiculitzen per això. Em comprometo a ajudar les meves companyes a creure que sí, que són capaces d’ocupar el lloc que els han proposat, a estar molt atenta als comportaments tòxics i nocius al nostre voltant.

Notícies relacionades

Em comprometo a educar els menors amb qui convisc perquè siguin adults conscients, respectuosos i crítics amb el seu entorn. Que siguin capaços de detectar les injustícies i a donar-los eines perquè les combatin. A ensenyar les nenes i les joves que cal despolititzar els nostres cossos per alliberar-los: fora etiquetes, fora estereotips, fora cànons, fora moral. A ensenyar els nens que no han de violar, que han de respectar la negativa i que el desig és encara millor que el consentiment, que no es conformin, i que tinguin la gosadia de retreure les conductes masclistes als seus amics i companys.

Em comprometo, el 25 de novembre i tots els dies de la meva vida, a parlar sobre la violència masclista amb la mateixa normalitat que la patim, perquè el silenci no sigui còmplice de tantes situacions. Em comprometo a continuar formant-me, continuar llegint, seguir aprenent dels feminismes, i a reconèixer els meus propis privilegis per no oblidar-me de les altres. Em comprometo a combatre el masclisme i la violència més institucional des de tots els meus fronts, i a utilitzar els meus altaveus per continuar denunciant la discriminació i la desigualtat que pateixen les dones. I em comprometo, ho juro, a no deixar cap dona indefensa. Em comprometo que si crides des de casa teva, o el carrer, o qualsevol lloc, no et quedis sola.