Dues mirades

I ara, el 3%

Han passat més de 14 anys des de la denúncia de Maragall del 3%. Cada vegada en sabem més sobre aquesta trama corrupta. Però, sorprenentment, encara és allà, als llimbs dels casos pendents

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp49753092 combo corrupcion190907190538

zentauroepp49753092 combo corrupcion190907190538

Ja va caure la Gürtel. També la sentència dels ERO. Hi ha diferències evidents entre els dos casos. Primordialment, que els polítics d’Andalusia no es van lucrar personalment. Però tot i que el matís és important, els dos casos despullen una manera de fer política marcatge per la impunitat i la supèrbia. Soc l’amo del mas i actuo en conseqüència. Els dos casos han afectat els dos partits més importants de la democràcia espanyola. Un moment... ¿només aquests dos?

«Vostès tenen un problema, i es diu 3%» va acusar el president Pasqual Maragall a Artur Mas el febrer del 2005. Llavors, qui era líder de Convergència i Unió i de l’oposició va obligar a rectificar el socialista amenaçant-lo de trencar el consens sobre la reforma de l’Estatut. Han passat més de 14 anys des d’aleshores. Cada vegada en sabem més sobre aquesta trama corrupta. També com ha anat mutant i perdurant en el temps fins a xipollejar en el procés. Però, sorprenentment, encara és allà, als llimbs dels casos pendents.  Tampoc hi ha una exigència social contundent per saber la veritat. Tot i que això, potser, no sigui tan sorprenent.