Post 10-N

Dilapidat

La feblesa torna a ser la marca de fàbrica de Sánchez

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp50846071 pedro sanchez191111000239

zentauroepp50846071 pedro sanchez191111000239 / JOSE LUIS ROCA

És possible que Sánchez ho aconsegueixi. És viable que Iglesias i ell, forçats pel desastre, sàpiguen sumar les seves forces. També que aconsegueixin el recolzament del PNB i d’un eixam de partits regionalistes. Fins i tot és factible que sumin una abstenciód’ERC  (ara més difícil per la pèrdua de dos escons) i també l’abstenció d’un Cs a l’UCI. Tot això no és impossible i mantindria Sánchez a la presidència.

Notícies relacionades

Fins i tot, posats a somiar, el PP podria marcar distàncies i aïllar Vox (intel·ligent al sentir el seu alè, difícil pels seus pactes a Madrid i Andalusia). A més, la sentència del procés ja ha passat. I, malgrat la seva duresa, l’independentisme  continua sense arribar al 50%l’independentisme   dels vots. Després de les eleccions catalanes i de l’enèsima batalla per l’hegemonia independentista, és possible que pugui iniciar-se el diàleg.

Aquestes elucubracions destil·len optimisme i dificultat. Però no hi ha voluntarisme capaç de reparar tant error. Sánchez ha dilapidat tots els guanys de la moció de censura, quan va presentar un govern impecable i un discurs sòlid. La feblesa torna a ser la marca de fàbrica de Sánchez.