Entorn del 10-N

Modest balanç de campanya

Podem repetir eleccions fins a l'infinit, però les conseqüències no es frenaran amb infoxicació sinó amb més cultura, més veracitat i més capacitat d'establir aliances i assumir responsabilitats

1
Es llegeix en minuts
mesa-electoral

mesa-electoral

Si no fos perquè em temo que el resultat seria tan depriment a la propera convocatòria em dedicaria a llistar les barbaritats que tots els líders polítics diuen en campanya electoral i la manera com les criden. Recordo que fa uns anys ens queixàvem de les promeses incomplertes i els mitjans feien comparatives de seguiment dels programes. Ara gairebé hauríem de donar gràcies a Déu que no es compleixin. La demoscòpia i els relats interessats marquen ara l'agenda i l’infotainmentperò ha fet mal a la política, ha fet mal a la comunicació, i ha fet mal a la cultura.

M’havia promès no escriure més de política durant unes setmanes perquè la infoxicació és un verí que també està fent mal al consum cultural. Tant l'activisme als carrers com la reclusió dels desconcertats ha tingut conseqüències directes sobre el taquillatge dels espectacles, les compres a les llibreries. Tinc ganes que sigui homogènia la pregunta "Què estàs llegint?" amb un somriure d'orella a orella per davant de la de "Què, com ho veus, tot plegat?" que ens fem amb un fons de tristor, perquè n'hi ha que no poden triar.

Notícies relacionades

Les fake news abasten no només les mentides que es diuen, sinó les rèpliques i contrarèpliques d’un immens joc dels disbarats. L'infotainment el fracàs de la política entesa com l'habilitat per dur a terme les polítiques que et proposes, per solucionar problemes en comptes de crear-ne, ha tingut efectes contraproduents. Mai com aquesta vegada he vist en el meu entorn tants dubtes sobre què votar.

Podem repetir eleccions fins a l'infinit però la ceguesa sobre la realitat (les realitats), la temptació del populisme, la ignorància sobre les conseqüències, la fatiga general i l'ascens de la ultradreta no es frenaran amb infoxicació sinó amb més cultura, més veracitat i més capacitat d’establir aliances i assumir responsabilitats. No em queda res més per dir que "us felicito fills".