Dues mirades

Els botxins de Vox

Vox està carregant sobre l'esquena de nens estrangers el pes d'una culpa col·lectiva que, a més de falsa, és una aberració

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp50806481 vox abascal191109184438

zentauroepp50806481 vox abascal191109184438 / JOSE LUIS ROCA

De vegades, veure la política amb ulls de nens ajuda a mesurar la magnitud dels discursos. A Espanya hi ha gairebé un milió i mig de menors de 14 anys estrangers. Nens que omplen les aules de l’ensenyament obligatori, que comparteixen pupitres amb companys espanyols, que juguen amb ells al pati i que reprodueixen, com sempre ha sigut, el que veuen, el que senten al món dels adults.

Notícies relacionades

Aquest milió i mig de nens han sentit a la campanya electoral que «un estranger és tres vegades més propens a violar» (Espinosa) o «el 70% dels imputats per delictes sexuals són estrangers» (Abascal). Les dues afirmacions són falses, un adult les pot rebatre fàcilment, però, ¿podem imaginar el terrible perjudici que invectives com aquestes poden causar en els nens i les nenes? Menyspreu i por en uns. Un mar de confusions en els altres. Amb el temps, un lògic ressentiment, ferides difícils de superar.

Vox està carregant sobre l’esquena de nens estrangers el pes d’una culpa col·lectiva que, a més de falsa, és una aberració. S’ha de ser molt miserable per marcar a tota una generació per un grapat de vots.