anàlisi

Quan ve l'home del sac (Mourinho) al Bernabéu

2
Es llegeix en minuts
marcosl50484076 mallorca  spain   october 19  head coach zinedine zidane of 191020180613

marcosl50484076 mallorca spain october 19 head coach zinedine zidane of 191020180613 / Alex Caparros

Així va començar la setmana. Amb rumors sobre la figura deZidanei el seu futur a la banqueta del Reial Madrid en cas de derrota davant el Galatasaray i la intenció del club de tornar-se a entregar aMourinhocom a primer candidat de la llista de possibles.

El cap de setmana havia portat la derrota del Reial Madrid a Mallorca i el canvi de líder a la Lliga. El partit al Türk Telekom Arena d’Istanbul passava a ser d’alt risc després de la derrota a París i l’empat a casa davant el Bruges. La notícia la publicava ‘El Mundo’, detallant amb tots els ets i uts de què s’acusaZidanea la que els periodistes anomenem habitualment «planta noble», un tomb curiós i recurrent per referir-nos a qui mana, és a dir, el president. «El seu acomiadament (el deZidane) no és cap tabú dins el club», arribava a dir la notícia.

Dilluns mateix, des d’Istanbul,Sergio Ramos donava encara més credibilitat a la notícia responent amb un míssil directe a la presidència: «Estem a mort amb Zidane. Si es digués que serà aquí fins a final de la temporada s’evitarien les especulacions». 

La primera part del discurs del capità va quedar provat 24 hores després sobre la gespa, on la intensitat, l’entrega i el compromís de l’equip es van multiplicar respecte a Mallorca. Sobre la petició de la segona part de la frase ni hi ha resposta ni s’espera que n’hi hagi. Sobretot si la maniobra d’esmentar l’home del sac funciona i l’equip es posa les piles com a Turquia.

Com va dirRamosa les seves xarxes socials després de guanyar el Galatasaray, «s’havia de guanyar». I jo afegeixo «per salvarZidane».

La banqueta del Bernabéu

L’ajornament del clàssic evitarà mesurar el nivell d’aquest Reial Madrid encara de Zizou davant un rival pel títol. I potser li evitarà al seu entrenador córrer la mateixa sort queLopetegui,acomiadat l’endemà de caure al Camp Nou 5-1 fa un any. La setmana anterior, Butragueño havia confirmat el tècnic basc a la banqueta blanca però amb una caducitat implícita: «Lopetegui s’asseurà a la banqueta del Camp Nou». 

Notícies relacionades

Aleshores l’home del sac Mourinho entrenava encara el Manchester. El filtrador va suggerir llavors el nom d’Antonio Conte i Sergio Ramos, com ara, va sortir al tall a la zona mixta del Camp Nou.En aquesta ocasió no tant per defensar Lopetegui sinó per eliminar el candidat italià: «El respecte es guanya, no s’imposa. La gestió del vestidor és més important que el coneixement tècnic d’un entrenador», va dir llavors. I va arribar Solari.

Així es va escrivint la història dels entrenadors en aquest trànsit del Reial Madrid entre la seva època més gloriosa i un futur incert. Només falta saber si l’home del sac es quedarà en un malson infantil derrotat pel superheroiRamoso si obrirem els ulls un dia d’aquests i estarà assegut a la banqueta del Bernabéu.