IDEES

1
Es llegeix en minuts
80ac6906-bacc-4c56-9122-5c00a264b0b7

80ac6906-bacc-4c56-9122-5c00a264b0b7

Les sèries de televisió serveixen per a moltes coses. Poden educar-nos en temes espinosos, explicar-nos històries truculentes que no podríem digerir a la vida real. Poden espantar-nos sense fer-nos por, fer-nos plorar sense haver d’enfrontar-nos a la pena. I també poden portar-nos de viatge a un món tan llunyà al nostre que oblidem, tot i que sigui per una estona, la realitat que ens envolta.

Estem al 2019 i ‘Ally McBeal’ ens representa més avui del que ho feia llavors. Han passat 20 anys i amb prou feines hem canviat. Els mateixos dilemes, els mateixos drames

I de vegades, només de vegades, ens poden portar a qui érem quan les vam veure per primera vegada, reconstruint un record que, potser, ens defineix més del que ens agradaria. Una d’aquestes sèries és, per a mi i molta altra gent, ‘Ally McBeal’, una ficció sobre un bufet de joves advocats que intenten créixer com a persones i com a professionals a la ciutat de Boston. Cada personatge implicava un món diferent i una complexitat implícita que era celebrada cada vegada més segons creixia la sèrie, obrint el món dels que llavors devoràvem les aventures de la protagonista, descobrint amb ella drames, dilemes i nostàlgies que, fins aleshores, ens havien ensenyat a ignorar. Veure ‘Ally McBeal’ avui és, tal com ho va ser llavors, un entretingudíssim exercici de consciència social.

Notícies relacionades

La història s’escriu dia a dia i, en aquesta voràgine del beneït canvi en el qual reconfigurem qui som constantment, la nostàlgia fa una mica de vertigen. Tornar a veure les ficcions que al seu dia ens van construir pot resultar una mica problemàtic, però pot ser molt útil per entendre on ens trobem ara i cap a on anem encaminats. ‘Ally McBeal’ va ser una sèrie que va trencar molts tabús, de vegades de manera abrupta, pot ser que fins i tot una mica cruel, però portava a la pantalla preguntes que els adults de llavors ni tan sols s’atrevien a plantejar-se... i molts dels adults d’avui eviten aturar-se a pensar-hi.

El cert és que estem al 2019 i ‘Ally McBeal’ ens representa més avui del que ho feia llavors. Han passat 20 anys i amb prou feines hem canviat. Els mateixos dilemes, els mateixos drames. Estem atrapats en un somni dels 90 i no, cap cançó de Vonda Shepard ens en traurà.

Temes:

Sèries