Dues mirades

Humanitat

Només els qui estan àvids de venjança poden desitjar llargues penes de presó

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp46934090 junqueras190411093424

zentauroepp46934090 junqueras190411093424 / J J Guillen

Ja es coneix el delicte pel qual seran condemnats els presos del procés(s’ha de ser molt roí per filtrar i jugar així amb el sofriment de les famílies), però falta saber els anys de pena. Al cap i a la fi, el més rellevant humanament.

Notícies relacionades

Hi haurà temps per analitzar la repercussió política de la sentència. Però aquest impàs d’espera convida a burxar en el que és humà. A recordar la bogeria de la tardor del 2017,les pressions terribles i aquells rostres desencaixats, declarant la DUI més trista. Cavalcant en el deliri hem arribat fins aquí. Només els qui estan àvids de venjança poden desitjar llargues penes de presó. I la gran majoria de la població de Catalunya, sigui o no independentista, no està en aquesta tessitura.

En la voluntat d’aconseguir la llibertat per als presos el més aviat possible hi ha un punt de trobada. Hi ha fórmules per aconseguir-ho, però passen per aparcar maximalismes. Les emocions ens han portat fins aquí, i poden conduir-nos a la desraó. Però també poden acostar-nos. Por, ira, esperança, generositat o felicitat són sentiments que han mogut la humanitat. Aquesta vegada, escollim bé.