ANÀLISI

Desamor sota els pals

2
Es llegeix en minuts
lmendiola50184901 topshot   real madrid s belgian goalkeeper thibaut courtois 191003212705

lmendiola50184901 topshot real madrid s belgian goalkeeper thibaut courtois 191003212705 / OSCAR DEL POZO

No és el virus estomacal que el va deixar en el descans del partit davant del Bruges al vestidor del Bernabéu el pitjor que li ha passat a Thibaut Courtois aquesta setmana. Li costarà més allunyar el desamor que s’ha apoderat de la grada de Concha Espina cada vegada que un rival encara la porteria blanca.

El ‘guant d’or’ de l’últim Mundial de Rússia ho té tot per ser un dels millors del món. Però li falta alguna cosa que d’altres de més baixets i amb menys planta que ell van tenir al seu lloc. Es diu àngel, estrella o sort. O fortalesa mental i emocional per suportar la pressió que suposa defensar aquesta porteria.

El que va passar en el primer temps davant del Bruges, quan de tres ocasions dues, i de quina manera, van ser transformades en gol per Bonaventure, sumat això a la remuntada del segon temps, ja sense el belga al camp i amb una gran intervenció d’Areola en un un contra un, és una pedra més al sac que li està pesant a Thibaut sobre l’esquena. ¿Ansietat?

Courtois va ser campió de Lliga amb l’Atlètic de Madrid encaixant 24 gols en 37 partits disputats. Els seus dos últims anys de blanc-i-roig va ser el Zamora. En els seus quatre anys en la Premier, amb el Chelsea, el pitjor va ser l’últim, en el qual va encaixar 34 gols en 35 partits jugats. Crida l’atenció que en només 27 partits de Lliga amb el Reial Madrid l’any passat encaixés 36 gols. Més que enlloc i en menys partits.

Acord per sis temporades

L’arribada de Courtois al Reial Madrid va ser tan desitjada per ell com complicada per la gestació i el moment en què es va produir. Zidane havia marxat negant-li sis mesos abans al Reial Madrid la contractació de Kepa, que se’n va anar al Chelsea previ pagament de la seva clàusula: 80 milions d’euros. Per la meitat, 40, el Reial Madrid fitxava el belga amb 26 anys per a sis temporades. Però Lopetegui va començar respectant els galons de Keylor Navas a la Lliga. I el vestidor va fer pinya entorn del porter de les tres Champions.

Thibout es va col·locar definitivament sota els pals quan Solari es va mostrar partidari de no rotar a la porteria. I sense ser responsable de la mala temporada en blanc, tampoc va tenir aquest àngel que salva partits igualats. La falta de gol a dalt ha obligat a necessitar miracles darrere.

Courtois no ha comès errors més grollers que d’altres, però tampoc ha salvat el Reial Madrid de la catàstrofe, com sí que va fer Areola just dimarts.

Iker Casillas, ja a la nit, tuitejava que Oblak és el millor porter del moment. Una altra fuetada a l’estómac de Courtois...

Notícies relacionades

Però ¿algú recorda l’error d’Iker a la final de Lisboa? Sense l’empat de Ramos en el minut 93, i els tres gols posteriors, l’aficionat s’hauria recordat molt temps d’aquest error.

Convé ser justos. Amb la capacitat golejadora d’aquell Reial Madrid de Cristiano, el rum-rum del Bernabéu quan arriba el torn de Courtois no seria tal. Però ja se sap que a falta d’anàlisis més profundes... la culpa sempre va ser del txa-txa-txa.

Temes:

Reial Madrid