Anàlisi

Cosa de nens

2
Es llegeix en minuts
marcosl49861584 barcelona s guinea bissau forward ansu fati celebrates after190915194720

marcosl49861584 barcelona s guinea bissau forward ansu fati celebrates after190915194720 / PAU BARRENA

És llei de vida. Nous i joves talents salten a la gespa amb sorprenent desimboltura i extraordinari talent. Però aquesta vegada són una colla d’adolescents que marquen el pas. En una lliga que semblava ser de Messi, Hazard i va poder ser de nou de Neymar, les fotos de portada són, després de sis jornades, per a un xaval de 16 anys, per sobre de la resta, de nom Ansu Fati. La petita tragèdia que cada lesió de Messi suposa, ha permès, paradoxalment, que el guineà –ara també espanyol– hagi tirat la porta a baix a cop de fantasia, assistències i gols. S’ha entossudit a ser un buf d’aire fresc en el titubejant Camp Nou, una alegria per al culer desitjós de mirar a La Masia amb l’orgull de fa uns anys. Un nou estímul per als vells rockers amb dorsal de titular a l’esquena. Una interessant referència de passada per a The Best. I una gran notícia per a les seleccions inferiors de la RFEF, que s’han afanyat a tocar a la porta del Ministeri de l’Interior.

El Bernabéu s’impacientava dimecres amb el jove Vinicius, sonaven ja els xiulets amb els quals l’aficionat merengue exigeix tradicionalment els seus ídols, quan el brasiler va deixar anar una rematada des de fora de l’àrea que fins i tot fregant la bota d’un rival anava a la xarxa. El gol va obrir el marcador i també el dipòsit de llàgrimes del futbolista. Els xiulets es van convertir en aplaudiments. Hi havia molta ràbia continguda allà dins. El seu aterratge al Reial Madrid ha sigut de tot menys plàcid des que va arribar amb 17 anys. Fa un any jugava al Castella relegat per Lopetegui. Amb Solari van arribar les oportunitats i la titularitat, esclats que es van diluir per coincidir amb la pitjor temporada blanca en anys i per una lesió de la qual li va costar recuperar-se. Amb l’arribada d’Hazard la seva posició natural té nou i indiscutible amo, així que al brasiler li tocarà esperar noves oportunitats i aprofitar-les com davant Osasuna.

Notícies relacionades

El que no esperava ni Mauro Silva, de visita a la llotja del Bernabéu el dimecres desitjós de veure el debut del seu compatriota Rodrygo, era una estrena tan extraordinària. Marcar un golàs amb la determinació que va tenir a la conducció i l’execució de la pilota tot just entrar al camp no és cosa que faci qualsevol. L’últim que va fer una cosa semblant va ser un tal Ronaldo Nazario. Però no tenia 18 anys...

Porta dos gols a la Lliga i des del primer partit al Metropolitano va sorprendre l’afició blanc-i-vermella amb una majestuosa jugada de presentació. Tot i que no sembli acusar-lo, Joao Felix li ha costat al Atlètic 120 milions d’euros, té només 19 anys i està en ple procés d’adaptació al cholisme. Dissabte sabrà el que és jugar a casa davant el gran rival i potser tingui una cosa per dir sobre qui mana a la capital.

Temes:

Ansu Fati