Dues mirades

Precursors

¿Per què 'operación Judas'? ¿Qui ha traït a qui? ¿No hauria estat millor dir-ne 'operación Todo Es En Condicional Pero Tanto Da'?

1
Es llegeix en minuts
sabadell

sabadell

Sempre han estat un misteri, els noms de les operacions policials. Hi deu haver un funcionari que només es dedica a això. A vegades juga amb les paraules, a vegades amb acudits francament dolents i, a vegades, amb l’humor negre, com en aquell cas de la que es va dir 'Puzle' i que investigava l’assassinat d’un mafiós que van trobar brutalment esquarterat. 'Gürtel', que vol dir ‘corretja’ amb alemany, va servir per batejar l’escàndol del finançament del PP, per allò d’aquell senyor que es deia Correa. I així, uns quants. Fins que arribem a l’'operación Judas', que és com sembla que es coneix aquesta ràtzia on han trobat una habitació certament bruta i desordenada, una olla amb un líquid precursor que un agent remena sense miraments, una estranya furgoneta a punt del desballestament, una làmpara de peu atrotinada i fastigosa i una bossa blava d’escombraries.

¿Per què ‘Judas’? ¿Qui ha traït a qui? ¿No hauria estat millor dir-ne 'operación Apretad, que així les coses ja haurien quedat més clares per a Lorena Roldán i el PP? ¿O 'Detonador', que és aquesta bestiesa que ha dit Ciutadans? ¿I 'operación Precursores'? ¿I 'operación Todo Es En Condicional Pero Tanto Da'?