IDEES

La venjança del relat

2
Es llegeix en minuts
caroline-calloway-cortada

caroline-calloway-cortada

Mentre una part de la gent vivia la seva vida de manera més o menys habitual en aquest parell de setmanes, un petit però significatiu segment de la població estava enganxat a les xarxes buscant informació. I no, aquesta no és una columna sobre les noves eleccions. La gent de què parlo en té prou amb dos noms: Caroline Natalie. D’aquestes dues dones era la batalla pel relat, un altre relat.

Ningú pot deixar de fer reportatges sobre Caroline i Natalie, els dos arquetips enfrontats la història de les quals ho té tot

La història és en principi senzilla: Caroline Calloway, una ‘instagrammer’ rossa, bonica i d’èxit amb aparences de certa intel·ligència càustica pròpia de ‘Chicas malas’ i una alta dosi de connexió amb el seu públic ha sigut destapada per la seva antiga amiga Natalie Beach com una psicòpata narcisista sense cor. A la revista ‘The Cut’. En 6.000 paraules. El tema va una mica més lluny: Beach revela que ella era la que escrivia els seus ‘posts’ d’Instagram, i no Caroline, i que va treballar en el llibre que li havien encarregat, pel qual rebria una ínfima part de l’avanç estipulat (un avanç xifrat en 300.000 dòlars). Per descomptat, la història ho té tot: es parla d’amistats tòxiques, es revelen detalls descoratjadors sobre autoestimes truncades, addiccions diverses i el consegüent final d’àngel caigut: Caroline no va entregar el llibre a l’editorial que havia de fer famoses les dues i la seva amistat se’n va anar en orris.

Notícies relacionades

El curiós de tot això és que la història no ha quedat aquí, sinó que ha adquirit vida pròpia. Ningú pot deixar de fer reportatges sobre Caroline Natalie, els dos arquetips: la ‘cheerleader’ vanitosa i una mica cruel davant la ‘nerd’, que finalment es venja. Els mitjans ‘seriosos’ tornen una vegada i una altra sobre la història: ¿va fer Natalie el que va fer per poder escapar-se de la seva nèmesi? ¿És lícit que els ‘negres literaris’ destapin els seus encàrrecs? ¿Va crear Natalie Caroline per poder deixar-la en evidència i fer-se famosa?

Res d’això no importa. La narració simbiòtica segueix el seu curs. Caroline ja escriu en els seus estats d’Instagram que finalment es portarà la seva història al cine, i algú converteix això en notícia, en una crònica una mica culta, amb prou desinterès, amb prou superioritat moral com perquè no sembli que tots hem sigut engolits pel mateix monstre, que funciona sol: la baralla de dues dones joves ha creat un relat més o menys fascinant que ningú, absolutament ningú, vol deixar anar. No passa res per admetre-ho.  

Temes:

Instagram