Al contraatac

Doctor Sánchez i míster Iglesias

Semblava que la força de Sánchez havia crescut a costa de l'esgotament d'Iglesias. I, veritablement, l'odi que ara els dividia era igual en cada part. No hi ha poció que valgui. Són incompatibles. Això és tot

2
Es llegeix en minuts
zentauroepp49842379 11 09 2019 pablo iglesias i pedro s nchez  espa a europa com190913211951

zentauroepp49842379 11 09 2019 pablo iglesias i pedro s nchez espa a europa com190913211951 / EUROPA PRESS

Els que segurament no podrem adormir som els votants soferts. Terror gòtic. ‘L’estrany cas del doctor Jekyll i míster Hyde’ és una novel·la de Stevenson apareguda el 1886, que parla d’un cas d’esquizofrènia i del dualisme incompatible. Dos personatges en lluita permanent dins d’un mateix cervell. Pedro Sánchez ha declarat que no podria dormir tranquil amb la gent de Pablo Iglesias al Govern. Nits d’insomni i terror. ¿És possuble una translació semiliteral de la novel·la? Ho provem. Utilitzem frases essencials del dilema dels dos personatges. Imaginem-nos que ens parla l’Esquerra. Surrealista ho sé, però escoltem la soferta senyora Esquerra política:

Notícies relacionades

«Tenia les condicions necessàries per tenir un futur honrós i distingit (...) I quan vaig arribar a l’edat de la reflexió i vaig començar a adonar-me del final del bipartidisme, em vaig veure destinada a una profunda duplicitat en la meva vida. Les dues parts del meu jo d’esquerres eren totes dues ben serioses. (...) ¿Llavors, com podrien ser separades? (...) m’anava acostant progressivament a aquesta veritat: que l’esquerra no és realment una, sinó dues. (...) Vaig veure que les dues naturaleses lluitaven en el camp de la meva consciència d’esquerra, i si es podia dir amb raó que qualsevol de les dues eren la meva, és perquè ho eren essencialment les dues. Tant el doctor Sánchez com míster Iglesias. (...) Era l’anatema de la humanitat queaquestes dues persones antagòniques estiguessin lligades juntes amb només un feixi que, a l’adolorida entranya de l’esquerra, els dos bessons irreconciliables mantinguessin una lluita sense treva. (...) Semblava que la força de Sánchez havia crescut a costa de l’esgotament d’Iglesias. I, veritablement, l’odi que ara els dividia era igual en cada part. No hi ha poció que valgui. Són incompatibles. Això és tot».

Salt en el temps i a una altra cosa. Shimazu Toyohisa, un samurai que va participar en la batalla decisiva de Sekigahara (1600), importantíssima en la història del Japó. Es van enfrontar els exèrcits de les dues principals faccions del país. Quan és a punt de morir, porten Shimazu fins a un món d’espasa i bruixeria juntament amb altres personatges històrics famosos. Lliuren entre ells una batalla acarnissada i interminable. Imagino Sánchez Nobonaga lluitant permanentment contra Tahariko Iglesias. En última instància apareix Hikari Rivera fent-se passar per ‘samurai del tot a cent’. Ningú el creu.