Anar al contingut

Dues mirades

FILE PHOTO: Spain’s Prime Minister Pedro Sanchez speaks during a brief news conference after his traditional summer meeting with King Felipe at Marivent Palace in Palma de Mallorca, Spain August 7, 2019. REUTERS/Enrique Calvo/File Photo

Enrique Calvo (REUTERS)

Pedro Houdini

Emma Riverola

Sánchez es va aixecar sobre la seva aura d'heroi errant i va ser impulsat per uns mesos de govern que van saber donar esperança. Però tot mag ha de conèixer els seus límits. I el quilo d'il·lusió socialista s'està devaluant

Harry Houdini va ser el mag més cèlebre de la història. Amb una destresa inusitada, es deslliurava de candaus, manilles, sacs, baguls... era espectacular. Va fer del ‘més difícil encara’ el seu lema vital. Senzillament, feia creure a milers de persones el que es proposava. Era un expert en el maneig de les il·lusions.

Pedro Sánchez no és mag, tot i que la seva trajectòria política té alguna cosa d’extraordinària. La seva habilitat per assumir els números més difícils i sortir-ne il·lès, o fins i tot mantejat, ja forma part de la seva llegenda. En les últimes eleccions va captivar més de dos milions de persones que havien deixat de votar el PSOE. Sens dubte, és un bon coneixedor de les il·lusions.

Entretots

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

Sánchez es va aixecar sobre la seva aura d’heroi errant i va ser impulsat per uns mesos de govern que van saber donar esperança. Però tot mag ha de conèixer els seus límits. I el quilo d’il·lusió socialista s’està devaluant. Massa espera, massa tacticisme. Excessiva política de pòquer. Si anem a les eleccions, la il·lusió no se n’anirà a Unides Podem. Davant del temor d’una recessió, la barreja de conservadorisme i populisme de la triple dreta pot ser un cop de realitat.