IDEES

1
Es llegeix en minuts
ealos21328914 valencia 25 1 13   sociedad alcasser  20 aniversario del cri190620142238

ealos21328914 valencia 25 1 13 sociedad alcasser 20 aniversario del cri190620142238

Com tot en aquesta vida, no només és el ‘què’, sinó el ‘com’. És el ‘com’ el que defineix el ‘què’; li dona textura i color, li dona context i explicació. I quan el ‘què’ és la història d’un crim real, és el ‘com’ el que ens persegueix, molt més enllà del ‘què’, tenyint el pas del temps de rovell, por i set. ¿Haurem fet prou? ¿Som testimonis o còmplices a posteriori d’una ferida que sagnarà sempre?

"El mitjà és el missatge", deia McLuhan. El ‘com’ és el rei. Com expliquem una història i com la compartim amb els altres contamina la seva naturalesa i pot arribar a transformar-la en una cosa completament diferent i allunyar-la de la seva veritat. Sabent això, ¿a ningú més li deixa un regust de boca estrany disposar de tantes històries de crims reals en una plataforma d’entreteniment com Netflix?

Amb Netflix consumim, gustosos, les històries més atroces

Notícies relacionades

Netflix, el lloc on moriran els caps de setmana de pluja i on ens refugiem del món, ficció a ficció, s’està convertint a poc a poc en la llar del crim. Però la veritable llar del crim som nosaltres, que consumim amb fruïció les històries més atroces, i jutgem des de la còmoda butaca del temps el fatídic desenllaç d’un esborronador drama meravellosament escrit, dirigit i editat, menjant grapats de crispetes. Amb la ment i el cor a mil revolucions, i la consciència inerta, estimulats més enllà dels nostres valors ètics, víctimes d’una morbositat malaltissa. Amagades entre pel·lícules romàntiques i sèries d’animació ens esperen alguns dels capítols més foscos de la humanitat: 'Las cintas de Ted Bundy', 'The Keepers', 'Genio del mal’, ‘El caso Alcásser'... i sempre en volem més. Vestim de ficció la realitat de la qual altres persones no es van poder escapar.

I fins i tot sabent que caiem en el pecat de frivolitzar la crueltat i la por, el càncer que corca la humanitat, pot ser que aquesta sigui l’única manera en què poder empassar-se la misèria que suposa viure en un món tan cínic i hostil. Potser convertir la tragèdia en entreteniment sigui l’única manera d’atrevir-nos a mirar, aprendre i canviar.

Temes:

Netflix