Divorcis

Gent que no se suporta

L'estiu és l'estació de les discussions, un temps ideal per descobrir que no suportem l'altre.

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp33753081 divorcio separacion pareja desamor  foto  123rf170925111737

zentauroepp33753081 divorcio separacion pareja desamor foto 123rf170925111737

Planifico un agradable dia de platja. Llibre, tovallola, para-sol, pareo... Trio lloc, estenc la tovallola, obro el llibre i comença la festa. El destí ha volgut que caigui just al centre d’un triangle en els vèrtexs del qual se situen tres parelles. Són d’edats, races, procedències i estrats socioculturals diferents però tenen una cosa en comú: no se suporten.

La que queda en línia recta des dels meus peus és la més jove. Al voltant de trenta anys. Es fan selfies, riuen a volum molt alt, miren el mòbil, van i venen de les onades. Fins que ella li suggereix a ell que es posi crema, que el sol «és dolent». Ell s’hi nega en rodó. La discussió puja de to, passa de la crema a la família, i ell acaba per deixar anar que la mare d’ella li fa fàstic, o alguna cosa així. En fi, el súmmum.

La parella de mitjana edat, a la meva dreta, s’ignoren. Cada un va a la seva, en silenci. Ella fa sudokus. Ell mira el mòbil. De sobte ell suggereix anar al xiringuito a buscar una beguda. Ella vol una coca-cola. Sense gel, remarca. Ell emprèn la seva travessia del desert –el xiringuito és lluny– i torna al cap de poca estona queixant-se que portava pocs diners. Ella li dona la culpa i li pregunta on són els cinquanta euros que li va donar ahir. Ell l’acusa de controladora. Ella es defensa a crits: «¿Controladora, jo?». Surten els draps bruts. A més, diu ella, no t’assabentes de res. Li ha portat la coca-cola amb gel. I mira que l’hi ha dit.

Notícies relacionades

La tercera parella deu haver superat amb escreix els setanta. No es parlen si no és per grunyir-se. Demostren tal falta d’afecte, tal avorriment, fins i tot tal repugnància l’un per l’altre, que venen ganes d’aixecar-se a dir-los que estan acabant amb la fe dels presents en l’amor durable.

Potser cap d’ells sàpiga que el setembre és el mes en què més parelles es divorcien. L’estiu  és l’estació de les discussionsL’estiu , un temps ideal per descobrir que no suportem l’altre. Als meus sis companys d’un dia entretingut de platja els desitjo des d’aquí undivorciràpid i indolor.