IDEES

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp46698365 barcelona  barcelon s   25 01 2019     sociedad      reporta190715170454

zentauroepp46698365 barcelona barcelon s 25 01 2019 sociedad reporta190715170454 / DANNY CAMINAL

Ara que ja tenen 30 anys els equipaments inaugurats en els inicis de l’autonomisme i ara que hem de donar el cicle per esgotat i pensar-ne un altre, podríem començar per visualitzar el canvi amb un rebateig general. La palma de la sopa de lletres dels disbarats se l’emporta el Mnactec (Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya), que ningú sap que és nacional i que no és a l’Àfrica austral sinó a Terrassa. Que li posin nom d’una vegada.

Els museus tenen noms, no sigles, com les persones

Notícies relacionades

L’estúpida moda d’imitar el MoMA ha fet més mal que un huracà. Els museus tenen noms, no sigles, com les persones Si hi afegim que es pot ser nació i tenir complex de nació –Èdip tampoc sabia que tenia complex d’Èdip trobarem la segona causa dels batejos anòmals. Si volem ser normals com el Louvre, l’Hermitage, el Pergamon, els Ufizzi, la Tate i centenars més, del MNAC n’haurem de dir Museu de Montjuïc. El Macba s'haurà de rebatejar com a Museu del Raval (i així el barri se'l faria seu). Si no volem fer el ridícul i exhibir prejudicis en comptes de crear sinergies, els tres equipaments de les Glòries s’haurien d'anomenar, a la manera de l'Illa dels Museus berlinesa, Teatre de les Glòries, Auditori de les Glòries i Centre (no Hub, provincians, més que provincians) de Disseny les Glòries.

El Museu que explica Londres es diu Museum of London, però el seu equivalent barceloní, mil vegades més interessant, es diu, agafi’s, lector desprevingut, Muhba, que més de mig món confondria amb el crit de guerra del Marsupilami. Joan Subirats, ara que s’ocupa de l’Icub després de guanyar una dura batalla als gestors partidaris de la funcionarització de la cultura, comenci per posar els noms que corresponen a les coses: Museu de Barcelona, i punt. Les Drassanes, nom i Museu Marítim, subtítol. I si a algú li sobren pesquis, que aprengui del Museu Marès, activi tot el potencial dels millors edificis i comenci a convertir museus en centres interdisciplinaris i multidisciplinaris. Nou cicle, menys foscor.

Temes:

Museus