Editorial

El Barça arrenca la pretemporada

L'objectiu del curs torna a ser la Champions, quan es compliran cinc anys de la final de Berlín, com indica l'ambiciosa política de fitxatges

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp49070498 deportes griezmann190714192215

zentauroepp49070498 deportes griezmann190714192215

El FC Barcelona ha començat aquest diumenge a fer els primers passos de la temporada 2019-20. Hores abans de la presentació d’Antoine Griezmann, el tècnic Ernesto Valverde va convocar 14 jugadors del primer equip, sense els qui han participat en la Copa Amèrica, i 5 del filial per a les proves físiques i mèdiques. Va ser el tret de sortida a un curs que torna a iniciar-se amb la mirada posada a la final de la Champions que es disputarà a Istanbul. És una altra vegada el gran objectiu, després de l’enorme decepció de l’eliminació davant el Liverpool, i quan ja es compliran cinc anys de l’últim èxit continental, a la final de Berlín-2015. Els reforços del prometedor centrecampista holandès Frenkie de Jong i del consagrat Griezmann, a part del porter suplent Neto, així ho indiquen.

El president Josep Maria Bartomeu lidera aquesta ambiciosa política de fitxatges al mercat internacional, que ha relegat la idea d’apostar pels joves d’un planter menys fructífer que fa uns anys. L’alta competència d’altres grans clubs europeus i aquesta necessitat de tornar a aixecar la Champions expliquen aquesta línia d’actuació. En aquest sentit, també se situa la possibilitat del retorn a la plantilla de Neymar Jr. En les últimes setmanes és el mateix brasiler qui està posant en clar la possibilitat. Si l’arribada de Griezmann ja ha sigut discutida entre la massa social, per la seva renúncia a fitxar l’any passat, el debat s’engrandiria en el cas de l’actual davanter del PSG, que fa dos anys li va donar un cop de porta al Barça.