La millor sèrie de la història

2
Es llegeix en minuts
mash

mash

En aquests sopars estiuencs en els quals ens retrobem amb amics que durant la resta de l’any amb prou feines veiem, després del repàs de l’actualitat personal, familiar, política i esportiva, l’habitual consisteix a contrastar les sèries que cada un ha vist al llarg de la temporada. I després de la inevitable crítica al final de ‘Joc de trons’, presumir del nostre últim descobriment i recomanació ineludible.

El portal IGN, dedicat als videojocs, va considerar que 'The wire' era la millor sèrie de la història

Hi va haver un temps en què es feia el mateix amb llibres, pel·lícules i fins i tot discos. Ara li toca a les sèries. Si en una d’aquestes trobades estivals es produeixen incòmodes aturades en què la prudència omple de silenci la conversa, pregunti al seu interlocutor per les seves sèries preferides i veurà com la conversa flueix animadament i sense risc a equivocar-se. Perquè amb les sèries passa que cada un té la seva preferida pel moment en què les ha vist, la seva edat, temàtica o protagonistes, però totes ens permeten mostrar-nos sense necessitat d’haver de definir-nos en excés. Així que els proposo un tema per a la seva pròxima trobada estiuenca: preguntin als seus contertulians i acompanyants per quina consideren la millor sèrie de la història. Veuran com després de les queixes per la calor, el grup s’anima molt més que amb l’anàlisi de l’actualitat política i gairebé tant com amb l’esportiva. És estiu i una mica de frivolitat ve bé per oblidar-nos de tanta intensitat.

El portal Cinemablend.com va fer la pregunta 2.800 professionals de Hollywood. El resultat va ser: ‘Friends’ (primera), ‘Breaking bad’, de Vince Gilligan (segona), ‘Expedient X’  (tercera), ‘Joc de trons’ (quarta) i ‘Seinfeld’ (cinquena).

Per a la revista 'Rolling Stone', 'Los Soprano', de David Chase, era la guanyadora en la seva classificació

 Un altre portal, IGN, dedicat als videojocs, va considerar que ‘The wire’ era la millor sèrie de la història. ‘Business Insider’ es va centrar en els professionals de la crítica i un bon grup d’aquests va decidir que la quarta temporada de ‘Rectify’, creada per Ray McKinnon, era la millor. Desconeguda pel gran públic i produïda per Sundance TV, se centra en la tornada a la vida d’un reclús condemnat a mort per l’assassinat de la seva nòvia al qual se li anul·la la condemna després de noves proves exculpatòries. Una ‘delikatessen’ que permet comprovar una vegada més la distància entre la crítica i el televident majoritari. De fet, Metacritic també la va elegir com la millor.

Notícies relacionades

La revista ‘Rolling Stone’, sempre aficionada a fer rànquings sobre tot, va considerar que ‘Los Soprano’, de David Chase, era la guanyadora en una llista en què també apareixien en llocs rellevants ‘Mad men’ i la inevitable ‘The wire’, que és a la televisió el que l’‘Ulisses’ de Joyce: tothom la considera una obra mestra però gairebé ningú l’ha llegit. Vist en el cas de la sèrie creada per David Simon.

L’episodi més seguit de la història de la TV va ser l’últim de la comèdia ‘MASH’, que va congregar l’atenció de 105 milions de nord-americans el 28 de febrer del 1983. Eren altres temps en què les audiències no s’havien fragmentat tant com ho estan en l’actualitat. Però avui com sempre, cadascun de nosaltres té la seva sèrie preferida. I aquesta és la millor.

Temes:

Sèries