Editorial

Bartomeu surt al pas davant de la crisi de la junta

El president del Barça va actuar amb celeritat després de la renúncia de Mestre, però no amaga les discrepàncies sobre la política esportiva del club

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp48948443 barcelona 05 07 2019  deportes   rueda de prensa de bartomeu190705181002

zentauroepp48948443 barcelona 05 07 2019 deportes rueda de prensa de bartomeu190705181002

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va resoldre la crisi provocada per la dimissió del vicepresident esportiu, Jordi Mestre, minuts abans de presentar ahir una de les estrelles de la pròxima temporada, el centrecampista holandès Frenkie de Jong. Bartomeu va actuar amb celeritat per donar explicacions davant la inestabilitat que ha provocat la sobtada i inesperada renúncia de Mestre quan hi ha més activitat al mercat de fitxatges. El president no va amagar que la marxa del vicepresident s’ha produït per discrepàncies amb directius de la seva àrea, i va anunciar que ell mateix es farà càrrec d’una vicepresidència que ja va ocupar amb Sandro Rosell al capdavant del club. Com el mateix Bartomeu havia afirmat, és d’esperar que sigui una solució temporal per evitar una gestió molt personalista. No obstant, no amaga les discrepàncies sobre la política esportiva a dos anys del final del seu mandat.

Que el president posés un «notable» a l’últim exercici és revelador que el fiasco en les semifinals de la Champions és un dels principals motius d’aquestes turbulències desencadenades al club. Davant del comiat de Mestre, Bartomeu ha agafat les regnes per dirigir la que es preveu com una ambiciosa aposta, tant en el futbol com en la resta de les seccions. En aquest sentit, va fer públiques les gestions per a la contractació d’Antoine Griezmann, un any després de la seva negativa, o de l’exjugador del Reial Madrid i de l’NBA Nikola Mirotic com el puntal d’una reforçada secció de bàsquet. Bartomeu trepitja fort.