Dues mirades

Les cartes d'Iglesias

Unides Podem és qui més pot perdre amb una repetició electoral. Al cap i a la fi, ara acaricia formar part d'un Govern amb càrrecs intermedis

1
Es llegeix en minuts
undefined48584708 madrid  11 06 2019  pedro s nchez  presidente del gobierno e190625182227

undefined48584708 madrid 11 06 2019 pedro s nchez presidente del gobierno e190625182227 / JOSE LUIS ROCA

La possibilitat d’una repetició electoral per falta d’acord entre PSOE i Podem convida a fer càbales. ¿Quins partits tenen les pitjors cartes? La fortuna dels pactes postelectorals ha donat una mica d’oxigen a Casado, però la seva debilitat és evident. El qüestionament del lideratge és encara més acusat a Cs i Unides Podem. El PSOE s’arrisca que l’aritmètica l’allunyi de la presidència.

Rivera i Iglesias estan assetjats per les ànimes pactistes dels seus. El Más Madrid de Errejón i Carmena va posar un abrupte final a les discrepàncies morades. El degoteig d’abandonaments ha cavat la solitud de Rivera. Els polítics que pretenien encarnar la nova política han jugat a ser els durs del lloc. La calç viva d’Iglesias a Sánchez va iniciar el seu declivi. L’actual cop de porta de Rivera a Sánchez està deixant sol el líder de Cs. Però és UP qui més hi pot perdre. Al cap i a la fi, ara acaricia formar part d’un Govern amb càrrecs intermedis. Però en uns nous comicis, podria tenir al davant Errejón o, per què no, Carmena. ¿De debò creu Iglesias que s’imposaria a ells? UP es juga la seva irrellevància.