Al contraatac

Política, calor i xafogor

Estem tan trastocats que les notícies suposadament 'normals' ens semblen pròpies de la realitat virtual més vertiginosa

2
Es llegeix en minuts
captura-de-pantalla-2019-06-28-a-las-155240-1

captura-de-pantalla-2019-06-28-a-las-155240-1

L’onada de calor ens trastoca fins al punt que les notícies suposadament ‘normals’ ens semblen pròpies de la realitat virtual més vertiginosa.

Trump, a la seva arribada al G20, va posar en dubte el futur de defensa amb el Japó, va dir que Alemanya és un soci poc fiable, va amenaçar la Xina amb una pujada d’aranzels i va ordenar a Sánchez que segués amb gest autoritari. S’ignora si va defecar sobre la taula. ¿És la calor?

La Guàrdia Civil valora en més d’un milió d’euros la cocaïna intervinguda a un militar de la comitiva de Bolsonaro, l’ultradretà president del Brasil. ¿És la calor?

Aguado, el portaveu madrileny de Ciutadans, diu que “seria fantàstic que Gabilondo s’abstingués, perquè seria un senyal de responsabilitat per la seva part”. Això sí, rebutja que Ciutadans faci el mateix i s’abstingui amb Sánchez. ¿És la calor?

El conseller d’Interior, Miquel Buch, referint-se a la Unitat Militar d’Emergències, ha dit que “és normal que quan un país té un foc d’aquestes característiques, els veïns ens ajudem. Si fóssim en l’Empordà, segurament l’Estat francès ens ajudaria. Ara som al costat de l’Ebre, tocant a l’Estat espanyol, i qualsevol ajuda pot ser bona”. ¿Fer política gal·linàcia en ple incendi catastròfic?  És més que la calor.

Iglesias vol ser vicepresident, o vota en contra en la sessió d’investidura. Sense matisos ni rebaixes ¿És la calor?

Entitats LGTB expulsen Ciutadans del Pride Barcelona per haver pactat amb Vox. Aquest any han comptat amb carrossa al Pride el PSC, el PDECat, ERC i Catalunya a Comú.  El veto a Ciutadans ha provocat la dimissió de Juan Julià, responsable de Relacions Institucionals del festival, pel que considera excessiva politització del col·lectiu ACEGAL, entitat organitzadora. No sona bé que els que han sigut segregats històricament segreguin un partit polític que els ha recolzat. No fos cas que l’Església catòlica sigui més inclusiva. ¿És la calor?

Casado: “No puc ser més generós amb Sánchez”.  Ho diu així de clar i alt. Se sent generós, l’home. ¿És la calor?

Notícies relacionades

Vox es querella contra Zapatero per “col·laborar” amb ETA. La nàusea jurídica de fatxa. Pobres jutges i pobres de nosaltres.  ¿És la calor?

El PP presenta al judici un informe tècnic que justifica per què es van esborrar els discos de Bárcenas 35 vegades. Diuen que és d’allò més normal. ¿És la calor?