ESPANYA VA ESPANTAR LES CAMPIONES

Gairebé guanyen l'NBA

2
Es llegeix en minuts
rozas48784447 soccer football   women s world cup   round of 16   spain v 190625194527

rozas48784447 soccer football women s world cup round of 16 spain v 190625194527 / PHIL NOBLE

The New York Times: “Espanya, un valor creixent en el futbol femení mundial, li va crear als EUA, el millor equip del món, més ocasions que ningú”.

The Washington Post: “Els EUA sobreviuen a Espanya. No van ser, no, l’espàrring que molts suposaven. No es van espantar gens ni mica”.

Deien que l’Espanya-EUA de l’altre dia era com si la valenta selecció de Sergio Scariolo s’enfrontés al més nodrit de l’NBA, és a dir, a l’autèntic ‘dream team’ dels EUA. Parlaven, ¿oi?, de pallissa.

Una perdonavides comAli Krieger, jugadora de l’equip de les barres i estrelles, va arribar a dir que els EUA no eren “el millor equip del món, sinó el primer i el segon millor del món”.

Increïble partit d’Espanya

Doncs bé, a aquestes atletes del futbol, a les guanyadores de tot, la selecció espanyola de Jorge Vilda, no només les va tutejar, no, i ara, sinó que fins i tot podria haver-les eliminat si no hagués sigut per dos penals, no un, ¡dos!, que ja em direu, especialment el segon.

Mai sabrem de què haurien estat capaces les espanyoles si haguessin tingut un encreuament més suau als vuitens de final. Per això, de vegades, o gairebé sempre, Rafa Nadal té raó al queixar-se que Wimbledon, que comença la setmana que ve, fa el quadro com li dona la gana i, potser, es troba en semis amb Novak Djokovic. Ja ho veuen, ahir, Itàlia va eliminar la Xina en vuitens (2-0) i ja és a quarts i Espanya, en aquests moments, és molt millor que Itàlia i la Xina (juntes).

El futbol femení espanyol ja és al mapa i creixent. Progressant de la mà de la Federació Espanyola de Futbol, del seu excel·lent grup de seleccions inferiors i d’una decisió tan, tan, tan ferma que això continuï creixent que fins i tot LaLiga, que fins ara no els feia ni cas, ha començat a barallar-se (sí, sí, el nou ring del combat Rubiales-Tebas és el futbol femení) per aconseguir controlar, també, aquesta especialitat i aquest negoci creixent.

I arriba el Reial Madrid

Notícies relacionades

En efecte, perquè el futbol femení, amb els seus excel·lents clubs, tots molt professionalitzats (Atlètic, Barça, Llevant, Granadilla, Athletic, Betis, Reial Societat, València, Espanyol, Sevilla...), els seus patrocinadors, el seu nou contracte de TV (tres milions d’euros), comença a ser tan atractiu, tan espectacular, que fins i totFlorentino Pérez no ha tingut altre remei que claudicar i comprar un club. Molt del ‘ser superior’, sí, però boníssim per a la Lliga Iberdrola.

Com va quedar demostrat (també) en aquest Espanya-EUA (1-2), els joves tècnics espanyols, començant per Jorge Vilda, van demostrar ser molt millors que els estrangers, ja que les nord-americanes eren, sí, més fortes i, potser, amb més talent, però, sobre el camp, qui va donar la lliçó tàctica van ser les espanyoles. Això també contribuirà al gran salt.