Al contraatac

L'amnèsia de Casado

Senyor Casado, vostè proclama que no s'hi abstindrà. Fixi's que s'ha produït la situació que vostè vaticinava i en canvi ara diu que tururut

2
Es llegeix en minuts
GRAF9330. MADRID, 27/05/2019.- El presidente nacional del PP, Pablo Casado, durante la rueda de prensa posterior a la reunión del Comité Ejecutivo Nacional celebrada este lunes en la sede del partido, en Madrid. EFE/Emilio Naranjo

GRAF9330. MADRID, 27/05/2019.- El presidente nacional del PP, Pablo Casado, durante la rueda de prensa posterior a la reunión del Comité Ejecutivo Nacional celebrada este lunes en la sede del partido, en Madrid. EFE/Emilio Naranjo / Emilio Naranjo (EFE)

Borges va escriure ‘Funes el memorioso’. Un cas contrari al de Casado: “No em resigno a pensar que a Espanya, la nació més antiga d’Europa, cinc vegades centenària... Imaginem que el PSOE li treu 52 escons i dos milions i mig de vots al Partit Popular. ¿Algú podria entendre que nosaltres bloquegéssim la investidura del líder del partit socialista? Vaja, tindríem manifestacions a la porta de la nostra seu. Espero i confio i tinc l’esperança que Pedro Sánchez serà responsable”.

El PSOE ha tret 57 escons i tres milions més de vots que el PP, senyor Casado. Miri vostè, hi ha una edat bastant delicada en què és notablement difícil recordar què s’ha dit. Vostè proclama ara que no s’hi abstindrà. Fixi’s que s’ha produït la situació que vostè vaticinava i, en canvi, ara diu que tururut.

Li aconsello que procuri verificar si té vostè lleus pèrdues de memòria i canvis en el seu estat d’ànim. Observi també si té dificultats per aprendre coses noves. Comprovi si perd vostè energia i espontaneïtat, tot i que els altres puguin no notar-ho, i comprovi també si s’alenteix en la seva parla i en la seva comprensió.

Si detecta algun d’aquests símptomes, acudeixi vostè al metge com més aviat millor. Però si vostè està en perfecte estat de salut, la cosa és diferent. Molt diferent. Les opcions podrien ser les següents:

Opció A: Es tracta d’un oblit purament casual.

Opció B: És vostè vident i ja sabiaallò de Navarra.

Opció C: Li van fer un muntatge televisiu en directe. Vostè no va dir mai això.

Opció D: No era vostè, era Soraya amb una careta.

Opció E: És una lliçó magistral perquè no siguem cretins, creient el que diuen alguns.

Notícies relacionades

Opció F: S’hi abstindrà per no quedar com un mentider compulsiu. S’hi abstindrà perquè és tan patriota que no pot acceptar que el president del Govern quedi en mans de l’independentisme. S’hi abstindrà per amor al país cinc vegades centenari i més antic dels mapamundis. S’hi abstindrà perquè és el gest més institucional i d’estadista que vostè pot protagonitzar. S’hi abstindrà perquè va proclamar que és el deure de qui no guanya les eleccions. S’hi abstindrà encara que Sánchez no ho fes. S’hi abstindrà per orgull torero.

Si no s’hi absté, ajudi’ns a carregar sobre les espatlles la sensació que som uns necis i accepti la seva notable quota.