Futur incert

¡Visca la màtria!

Aquest país envellit i sense recursos assegurats per al seu benestar, només pot revertir la situació incentivant la maternitat i donant la benvinguda a la immigració

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp48413040 190531173444

zentauroepp48413040 190531173444

Un país per a vells... sense pensió. Guardem la ideologia en un calaix, mirem les dades i, amb més o menys llàgrimes, arremanguem-nos. Perquè el futur pinta malament, molt malament. La tendència es consolida. Aquesta setmana hem sabut les últimes xifres. En una sola dècada, els naixements han caigut un 29% a Espanya. Ha disminuït el nombre de fills per dona i s’ha retardat la maternitat. De nou, més morts que naixements. Igual que el 2017 i el 2015. ¿Entenem el que ens està passant?

En demografia es considera que una generació es reprodueix quan la mitjana de fecundació és de 2,1 fills per dona. Espanya porta des del 2009 per sota de l’1,4; és a la cua d’Europa. I ara, tornem a obrir el calaix. Perquè allà, en les ideologies, hi tenim les oportunitats i també els pals a les rodes. Aquest país envellit i sense recursos assegurats per al seu benestar només pot revertir la situació de dues maneres, incentivant la maternitat i donant la benvinguda a la immigració. No hi ha més opció. I els guardians de les essències, aquests que treuen bustos d’Abderrahman III, abans de descartar una opció i mirar amb avidesa els úters patris haurien de pensar què estan oferint a les dones per promoure la maternitat.

Notícies relacionades

Les dones no tornaran a tancar-se a les seves llars, la família tradicional està en crisi i les relacions de parella són més líquides que sòlides. Només si les dones tenen la seguretat que la maternitat no suposarà cap fre per a les seves carreres professionals, s’animaran a tenir més fills. Només si el món laboral s’adapta a les cures i es converteixen en el pilar de la cosa pública, des d’ajuts prolongats per a la criança, accés a una vivenda en condicions i recolzament en totes les fases de l’educació, hi haurà un futur.

Aquests que tant i tan vehementment declaren el seu amor a la pàtria, haurien de ser conscients que, per evitar-ne l’extinció, hauran d’anar considerant-la una màtria. Si dubten de com emprendre la transició, en el feminisme hi trobaran la inspiració.