48 hores sense Twitter

Estimada senyora Picquot...

Un bot m'ha tancat dos dies el compte perquè ha decidit que incito a l'odi

1
Es llegeix en minuts
logo-twitter

logo-twitter

Estimada senyora Nathalie Picquot, CEO de Twitter. Li escric en una carta oberta perquè no tinc cap altra manera de contactar amb una persona humana que representi la seva xarxa social. Jo tenia...  ¿una granja a l’Àfrica? No. Tenia un compte de Twitter amb 88.000 seguidors, en el qual faig molt activisme en xarxa.

Vaig posar un enllaç a un article publicat en aquest mateix diari. Es titula Las Perras Latinas i Putochinomaricón. Putochinomaricón és un artista ‘perfomer’ i escriptor. I l’article es referix a pensadors tan poc susceptibles de ser incitadors a l’odi com Amin Maalouf, Edward Said, Clifford Geertz o Joel Kahn. El tuit es va viralitzar al cap de pocs segons. El van denunciar perquè contenia les paraules ‘puto’ i ‘maricón’. Un bot –un tipus de programa informàtic autònom– em va dir que o eliminava el tuit o em tancaven el compte. M’hi vaig negar per qüestió de principis. Perquè rebo cada dia, en aquesta xarxa social que vostè dirigeix, milions d’insults de l’estil de 'feminazi', 'puta bollera', 'gorda' i centenars de coses més.

El bot em va tancar el compte per “incitació a l’odi”. El bot no m’ha permès accedir al meu compte durant 48 hores, però l’ha deixat obert, perquè el bot sap que un compte és un reclam. És a dir, el compte ha continuat aquests dos dies visible per als seguidors. Perquè per a vostès –per a vostè– el meu compte, la meva visibilitat, significa diners.

Nathalie. Acusar-me d’incitació a l’odi és una calúmnia.

M’han tornat el meu compte després d’haver estat dos dies sense poder defensar-me, perquè el que ha decidit tancar el meu compte és un bot, una màquina. Però qui em va denunciar és una persona. Una persona que m’odia.

El bot va decidir que jo incitava a l’odi. Però el bot es va equivocar. Jo no incito a l’odi; és el bot el que me l’incita a odiar-la a vostè. I jo no vull odiar-la a vostè, Nathalie. Crec en la sororitat i m’agradaria pensar que potser vostè llegeix això i pensa, com jo, que el sistema de la seva xarxa social està fallant.

Notícies relacionades

¿Podríem parlar de persona humana a persona humana?

Moltíssimes gràcies per endavant.

Temes:

Twitter