Anar al contingut

Dues mirades

El llaç de Colau

El llaç de Colau

Emma Riverola

Col·locar un llaç groc en una institució no és un acte neutre. És un símbol que indica quina manera de pensar és la correcta.

El llaç groc és un posicionament polític. Assenyala que els líders empresonats del procés són presos polítics. El terme porta a considerar que aquesta persona és la a presó per les seves idees, cosa que alimenta l’imaginari que Espanya és una dictadura. Som molts els que estem en desacord amb aquesta presó preventiva de gairebé dos anys i els càrrecs de rebel·lió, però, tot i així, reconeixem que es jutgen uns fets concrets, no unes idees. Col·locar un llaç groc en una institució no és un acte neutre. És un símbol que indica quina manera de pensar és la correcta. Recolza una percepció de la situació política i desqualifica l’altra.

Entretots

Publica una carta del lector

Escribe un post para publicar en la edición impresa y en la web

El gest d’Ada Colau  de tornar a penjar el llaç groc a l’ajuntament s’ha interpretat com una concessió a l’independentisme. No n’estic segura. L’'agit-prop' del procés ha declarat Colau persona 'non grata'. Encara pitjor, una mena d’ésser menyspreable, indigna de la causa i de defensar els presos. Aquest llaç és un gest d’afirmació de Colau, i una profanació per als guardians de les essències. Comprensible. Però s’ha de recordar que no hi ha refugi en els símbols, només trampes.