ANÀLISI

Juguem amb responsabilitat

No puc contestar a les moltes preguntes que tots ens fem. Ni sé fins on arriba la infecció. Per a això hi ha el jutge

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp48367537 real valladolid s spanish midfielder borja fernandez applaud190604204110

zentauroepp48367537 real valladolid s spanish midfielder borja fernandez applaud190604204110 / OSCAR DEL POZO

El sumari (encara secret) de l’’operació Oikos’ té revoltat el futbol espanyol. El Comitè de Competició ha obert expedient al Reial Valladolid i a dos jugadors de la seva plantilla, un el seu excapità, Borja Fernández acomiadat amb tota la pompa i l’afecte que s’havia guanyat en el pas pel club val·lisoletà. 

Vaig viure ‘in situ’ aquest Valladolid-València, em va sorprendre la fredor de l’equip de Marcelino en la primera part amb el molt que es jugava. I més els dos errors de pati d’escola que van donar lloc als gols del València. El mateix em va passar veient l’error de Marta Torrejón davant Alemanya i ningú pensarà res estrany. Obvi, el Valladolid estava salvat des de la jornada anterior mentre que Espanya es jugava moltíssim en el seu segon partit mundialista. Errors així de grollers passen sovint i en diferents circumstàncies. Que li diguin al Barça a Anfield...

No obstant, la filtració de les converses gravades al presumpte capitost de la trama, Carlos Aranda, ens fa mirar amb un altre filtre aquests dos gols de Zorrilla. No puc contestar a les moltes preguntes que tots ens fem. Ni sé fins on arriba la infecció. Per a això hi ha el jutge, i no serà ben aviat, em temo. Però sí que puc mirar al que és la nostra responsabilitat des que el gran negoci de les apostes va envair el nostre futbol, les samarretes, els nostres mitjans i fins i tot les nostres vides. 

Sense marc legal

Només el

Això és xauxa, l’agressivitat i el bombardeig d’anuncis incitant a jugar

Fora de l’horari infantil

Notícies relacionades

A Catalunya alguns mitjans audiovisuals, com TV3 i Catalunya Ràdio ja s’han desmarcat de les cases d’apostes en horari infantil. En xarxes socials creix un moviment alertant sobre la ludopatia i addicció que aquesta "nova droga" està generant entre molts joves espanyols, víctimes potencials del bombardeig i la temptació d’aconseguir diners "fàcils".

Deixem jutjar els jutges, redactin els responsables una normativa restrictiva i, mentrestant, juguem tots amb responsabilitat, futbolistes però també periodistes, famosos  i societat en general. I no només ‘online’. Que no hi ha set persones "comprades". Som molts més.