Les músiques de l'ànima

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp48461775 icult190603195230

zentauroepp48461775 icult190603195230

Hi ha dos tipus de programadors. Els que viuen d’interpretar els gustos del públics i els que dicten el gust al seu públic. Els primers tenen un gran mèrit professional.

Per triomfar, o no enfonsar-se en un mercat tan competitiu on se solen moure xifres considerables, cal disposar d’un talent especial. Molts contactes i molta agenda per combinar indiscutibles caps de cartell amb un farciment de qualitat que no desdigui del tot. Les marques consolidades, com el Primavera sound, que prova sort a Los Angeles, són indici d’uns futurs superperadors que sotmetin els menors amb l’exclusiva dels grans noms.

No és fàcil organitzar un Doctor Music o mirar de competir amb el Rock Fest Barcelona de Can Zam, sense oblidar els Jardins de Pedralbes, provar sort amb el Barcelona Beach festival, el Minipop de Tarragona i tants d’altres. El públic comparteix uns gustos prederminats, vol experiències gratificants, anar de marxa, moure’s, consum de tot sense restriccions. El públic és servit per la tipologia més abundant de programadors.

Ibercamera i el Taller de Músics representen una altra Barcelona, la creativa, la persistent vocació de far

Notícies relacionades

Per diferenciar-se de l’adotzenament, el BAM, que no és privat, proposa i mostra novetats. Només faltaria. Tot i això,  món privat subsisteix, encara que no sabem fins quan perquè l’entorn és hostil o indiferent, un perfil de programadors que eduquen el públic a partir d’un pacte de confiança cap al seu criteri. Cadascú en el seu terreny, Ibercamera i el Taller de Músics representen una altra Barcelona, la creativa, la singular, la persistent vocació de far. Hi ha música per a l’esquelet, música superficial de pell i esquelet, música per a les neurones, i músiques de l’ànima. Fa anys, Ibercamera ens va fer conèixer la gran pianista Maria Joao Pires. Ara mateix, Ciutat flamenco del Taller ens ha fet descobrir el guitarrista Antonio Rey.

Prodigi, comunió, profunditats on només s’arriba amb virtuosisme i passió... A contravent i a contracorrent, la màgia de la revelació encara persisteix.