Dues mirades

Rivera, desfermat

En la seva rancúnia, està fent que Ciutadans perdi tota possibilitat de convertir-se en un partit capaç de conciliar majories

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp48261574 madrid 21 05 2019 politica constitucion de la camara baja  j190521202520

zentauroepp48261574 madrid 21 05 2019 politica constitucion de la camara baja j190521202520 / DAVID CASTRO

Tant anhela la corona de llorer de l’oposició que s’està atropellant. I tan aviat protagonitza una gesticulació impròpia al Congrés dels Diputats com fa acusacions demencials a tort i a dret o organitza provocacions irresponsables. Albert Rivera s’ha convertit en una hipèrbole de si mateix, sempre prest a regalar títols de colpista o d’indecent a tot aquell que es mogui cap al diàleg. La seva particular manera de contribuir a la convivència és muntar un acte oportunista al poble de ‘Josu Ternera’. Diu que és un homenatge a les víctimes, però només és una ofrena al cinisme més cruel. Tot per aconseguir rèdits polítics. ¿De debò creu que la seva actitud ajudarà a calmar una terra ferida?

Si el comportament de Rivera és impostat, es tracta d’una perillosa irresponsabilitat. Si de debò obra segons la seva consciència, supura un excés de rancor. Potser encara no ha sabut assumir la caiguda d’un cel presidencial que creia tocar amb la punta dels dits. Però la fallida de les seves expectatives no justifica tanta insensatesa. Ha convertit Ciutadans en un artefacte no només al servei de la dreta, sinó que també s’acosta perillosament al populisme de la ultradreta. En la seva rancúnia, està treballant per a la recuperació del PP. Per poc que Casado (o qui sigui) s’endinsi en un pragmatisme conservador però no extremista, Ciutadans haurà perdut tota possibilitat de convertir-se en un partit capaç de conciliar majories.

Temes:

Albert Rivera