Batet i Cruz

Bombers

La injuriada democràcia espanyola va ser capaç d'acollir tot el que va passar en la constitució del Congrés i el Senat

1
Es llegeix en minuts
zentauroepp48258231 batet190521112948

zentauroepp48258231 batet190521112948

Fórmules reivindicatives de jurament de la Constitució, samarretes de denúncia exhibides des de l’estrada, presa a l’assalt de seients com a declaració d’intencions, picaments de peus i exabruptes vergonyosos, presència de polítics electes en presó preventiva... la injuriada democràcia espanyola va ser capaç d’acollir-ho tot, de suportar-ho tot, i el discurs impecable de Meritxell Batet la va dignificar: “Cap de nosaltres individualment ni cap dels nostres partits per si sols representa en exclusiva Espanya ni cap dels seus territoris ni la voluntat de tota la ciutadania. Cadascun de nosaltres som del poble, però cap som el poble. A tot arreu hi ha un altre diferent i legítim”.

Notícies relacionades

N’hi hauria prou d’assumir aquestes paraules i abandonar la visió narcisista de la política, tan propera a la projecció de l’ego, perquè tot fos possible, fins i tot ser capaços de treballar per un present i un futur millor per a tothom.

Una altra manera de fer política és possible, i ho han demostrat els flamants presidents del Congrés i el Senat. Amb els seus discursos compromesos amb la democràcia, però també amb els seus gestos. Batet, enfrontant-se amb respecte i fermesa a les protestes hiperbòliques d’Albert Rivera (cada vegada més una caricatura). I Manuel Cruz, frenant l’atropellament del popular Rafael Hernando al jurament de Raül Romeva. Es prepara una legislatura complicada. Almenys, tenim bombers i no incendiaris als comandaments.